Οι Έλληνες αντιστέκονται στην Gucci

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η πρόταση του οίκου Gucci να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα.

Πριν από μερικά χρόνια, μια τέτοια πρόταση θα απορριπτόταν αμέσως, με τις γνωστές δικαιολογίες περί ιερού χώρου που συμβολίζει την Δημοκρατία.

Σήμερα, όμως, η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, οπότε η Ακρόπολη θυμίζει μόνο την Δημοκρατία που υπήρχε στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια.

Μια και έχει εκχωρηθεί η δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, δεν θα αργήσει η μέρα που η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας θα δοθούν προς εκμετάλλευση σε κάποια εταιρεία της Γερμανίας.

Οπότε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε ακόμα το ότι οι δανειστές δεν μας έχουν πάρει ακόμα τον Παρθενώνα και να τον νοικιάζουμε σε όποιον τον ζητάει.

Άλλωστε, ο Παρθενώνας ήταν ναός χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς και εμείς είμαστε χριστιανοί.

Αν ο οίκος Gucci ζητούσε την Μητρόπολη Αθηνών, θα έπρεπε να βγούμε όλοι με τα όπλα στους δρόμους για να υπερασπιστούμε την πίστη μας.

Αλλά τον Παρθενώνα ποιος τον γ@μάει;

Τι πειράζει να κάνουν πασαρέλα τα καλλίγραμα μοντέλα μπροστά στον Παρθενώνα;

Και οι τσολιάδες πασαρέλα δεν κάνουν μπροστά στον Παρθενώνα;

Διακρίνω έναν σεξισμό σε βάρος των μοντέλων.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το ότι η Ακρόπολη δεν έχει μπει ακόμα στα Μνημόνια και να κοιτάξουμε να κονομήσουμε.

Η κονόμα είναι το μόνο που καταλαβαίνουν και σέβονται οι σημερινοί Έλληνες.

Φράγκα ρε, φράγκα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.