Οι Έλληνες θρηνούν για το ΚΠΙΣΝ και όχι για την χώρα τους

Θρηνούν οι Έλληνες -για την ακρίβεια, μερικοί φιλελέδες στα social media- για το γεγονός ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η περιουσία του Δημοσίου έχει υποθηκευθεί για 99 χρόνια.

Από το 2016, η διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου έχει εκχωρηθεί -μέσω του υπερταμείου- στους πιστωτές για 99 χρόνια.

Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι αυτό όσοι διαμαρτύρονται για το πέρασμα του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο;

Δηλαδή, τους πειράζει ότι ένα Κέντρο Πολιτισμού περνάει στο Δημόσιο και δεν τους πειράζει που ουσιαστικά έχει εκχωρηθεί για πάντα η περιουσία του Δημοσίου;

Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι μονίμως “ανησυχούντες”, αφού και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανήκει στους πιστωτές, όπως όλη η χώρα.

Μένουν πια 98 χρόνια και θα είναι πάλι όλα δικά μας. Κάντε λίγο υπομονή μέχρι το 2115. Περνούν τα χρόνια γρήγορα και θα είμαστε ακόμα νέοι.

Πραγματικά, η ηλιθιότητα στην Ελλάδα έχει κατακλύσει τα πάντα.

Απλώνεται η ηλιθιότητα στην χώρα.

Και στην διάρκεια της τελετής παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διαβάζει σαν χαζοχαρούμενος μηνύματα βλαμμένων από το Twitter και οι “υψηλοί καλεσμένοι” -πρωθυπουργός, πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολιτικοί αρχηγοί κλπ- χαζογελάνε.

Μια χώρα γεμάτη βλαμμένους και χαζοχαρούμενους.

Μια χώρα γεμάτη από ανθρώπους που μισούν την πατρίδα τους.

Μια χώρα γεμάτη λαμόγια.

Λυπούνται κάποιοι που ένα Κέντρο Πολιτισμού περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μας πήραν τη χώρα χωρίς να αντιδράσουμε καθόλου, οι Έλληνες φεύγουν μαζικά από την πατρίδα τους γιατί δεν έχουν ζωή εδώ, και αυτοί λυπούνται για ένα Κέντρο Πολιτισμού.

Δεν λυπούνται που θα μας το πάρουν κι αυτό.

Λυπούνται που πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μνημόνια μέχρι να αναστηθεί η Μαρία Κάλλας και να τραγουδήσει στο Σταύρος Νιάρχος.

Ντουέτο με τον Σταύρο Νιάρχο. Για να ζηλέψει ο Ωνάσης.

(Το ότι το χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο για να πληρώσουμε εμείς τα χρέη του, δεν τους πείραξε καθόλου. Μιλάμε για ζώα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.