Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται να καταργήσει το Μνημόνιο

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει εντελώς πολιτική γραμμή και να στραφεί κατά των Μνημονίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως, όταν γίνει πρωθυπουργός, θα καταργήσει το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, σεισάχθεια για τα κόκκινα δάνεια, κατάργηση των αποκρατικοποιήσεων, 13η σύνταξη και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει γραμμή και υιοθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει όσα θέλουν οι θεσμοί, ενώ ασκεί νεοφιλεύθερη πολιτική και του έχει πάρει τις θέσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ψηφίζει όσα θα ψήφιζε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οπότε οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηγηθεί του αντιμνημονιακού αγώνα αλλά, μετά τις εκλογές, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Έλληνες είναι χάπατα και ψηφίζουν για πρωθυπουργό μόνο όποιον λέει πως είναι κατά των Μνημονίων, ενώ θύμισε πως -εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα- και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός, μέχρι να γίνει πρωθυπουργός και να ψηφίσει Μνημόνιο.

Το πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο έχει προβληματίσει τους φιλελέδες αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξήγησε πως ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στη μάσα είναι να το παίξουν αντιμνημονιακοί, οπότε αυτοί συμμορφώθηκαν αμέσως για να αρπάξουν την κουτάλα.

Είναι γνωστό πως οι φιλελέδες ζουν για τα χρήματα του ΕΣΠΑ, οπότε δεν θα είχαν πρόβλημα να το παίζουν και αναρχοκομμουνιστές προκειμένου να πέσουν με τα μούτρα στα λεφτά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενθουσιάστηκε με την ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη να το παίξουν αντιμνημονιακοί, αφού ο Άδωνις είναι ο άνθρωπος-κωλοτούμπα που μπορεί να κάνει και να πει τα πάντα -και τα αντίθετά τους-, προκειμένου να αρπάξει μια καρέκλα.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε να μεταφερθούν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Εξάρχεια, ώστε να είναι πιο πειστική η μεταμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας σε αντιμνημονιακό κόμμα.

Μεγάλο ρόλο στο πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το μνημονιακό στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο έπαιξε και η συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ υπάκουο σκυλάκι και κάνει ό,τι τον διατάζει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξει.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως προτιμάει τον Τσίπρα από αυτόν, γιατί έμαθε πως ο Μητσοτάκης έκανε αντίσταση επί χούντας, και υπάρχει κίνδυνος να ξεσηκώσει τους Έλληνες να επαναστατήσουν κατά της Γερμανίας.

Κάνοντας έναν κορυφαίο συμβολισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την αντιμνημονιακή του πορεία, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο της Καισαριανής.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.