Πρέπει να κρατήσουμε την Γερμανία στην ευρωζώνη

Τώρα που η Ελλάδα πάει ολοταχώς για τέταρτο Μνημόνιο και δεν υπάρχει πια ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από τα Μνημόνια, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την Γερμανία στο ευρώ.

Δεν αρκεί να είμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες στο ευρώ, πρέπει να κρατήσουμε και τους Γερμανούς στο ευρώ.

Ευρώ χωρίς Γερμανία, φιλελές χωρίς ΕΣΠΑ.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια εσωστρέφεια στην Ελλάδα και νοιαζόμασταν μόνο για τους εαυτούς μας, με αποτέλεσμα να αδιαφορούμε κάπως για την πατρίδα μας, την Ευρώπη.

Τώρα που πατάμε γερά πια στα Μνημόνια -και δεν φοβόμαστε μην μείνουμε χωρίς Μνημόνιο- ήρθε η ώρα να δείξουμε αλληλεγγύη στους Γερμανούς.

Υπάρχει κίνδυνος να βγει η Γερμανία από το ευρώ, να επιστρέψει στο μάρκο και να πέσει η Ελλάδα σε κατάθλιψη.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει όλα όσα μπορεί, ώστε να παραμείνει η Γερμανία στην Ευρωζώνη.

Μια χώρα τόσο ισχυρή, μεγάλη και σταθερή όσο η Ελλάδα, πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ευρώπη ήταν μια γκόμενα του Δία, ο οποίος την κουτούπωσε, την γκάστρωσε, την βαρέθηκε και την πέταξε.

Πρέπει να επανορθώσουμε την μισογύνικη και καθόλου politically correct συμπεριφορά του Δία, κι ας ήταν εντελώς ξέκωλo η Ευρώπη.

Τσίπρας και Μητσοτάκης πρέπει να αφήσουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν -δεν τους χωρίζει και τίποτα, εδώ που τα λέμε- και να πάνε στην Γερμανία να πείσουν τους Γερμανούς να μείνουν στο ευρώ.

Να πιάσει ο Τσίπρας την Μέρκελ και ο Μητσοτάκης τον Σόιμπλε, να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο για 17 ώρες και να μην βγουν αν δεν τους βάλουν πρώτα να υπογράψουν πως η Γερμανία θα μείνει στο ευρώ.

Στην ανάγκη, ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα, να ψηφίσουμε όλοι οι Έλληνες υπέρ της παραμονής της Γερμανίας στο ευρώ.

Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα, οπότε, αν ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής της Γερμανίας στο ευρώ, δεν θα μπορεί να αρνηθεί η Γερμανία.

Ας πάψουμε πια να σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας.

Ας κάνουμε κάτι και για την Γερμανία.

(Ζω για την ημέρα που θα βγει η Γερμανία από το ευρώ -πρώτη πρώτη- και θα κατέβουν οι μενουμευρώπηδες στο Σύνταγμα και θα στηθοδέρνονται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.