Στον σταθμό του ηλεκτρικού

Χτες το απόγευμα, μια φίλη μου πήγαινε σε ένα σπίτι για να κάνει μάθημα. Πήγαινε στο σταθμό του ηλεκτρικού στα Πετράλωνα, για να πάρει τον ηλεκτρικό προς Πειραιά.

Καθώς περνούσε την γέφυρα του σταθμού, δυο νεαροί 20-25 χρονών -που έρχονταν από απέναντι- σταμάτησαν ακριβώς μπροστά της, δεν την άφησαν να περάσει, και ο ένας την χάιδεψε πάνω από το στήθος.

Η φίλη μου τόλμησε να πει “Τι κάνετε;”.

Οι δυο νεαροί την έβρισαν με λύσσα και φράσεις που δεν θα ήθελα να γράψω αλλά μπορείτε να τις μαντέψετε.

Εκείνη την ώρα, η φίλη μου μιλούσε στο τηλέφωνο με την κοπέλα στην οποία πήγαινε για μάθημα.

Οι δυο νεαροί δεν σταματούσαν να την βρίζουν και η φίλη μου -μετά το αρχικό σοκ- προχώρησε προς την αποβάθρα.

Αν και υπήρχε πολύς κόσμος στο σταθμό στη διάρκεια αυτού του περιστατικού, κανείς δεν μίλησε.

Για να προλάβω τα βλακώδη σχόλια περί αμφίεσης των γυναικών στον δρόμο, η φίλη μου φορούσε μια φαρδιά αθλητική φόρμα σαν παντελόνι, ένα μπουφάν και κασκόλ, γιατί έκανε κρύο.

Επειδή υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά -απέναντι σε γυναίκες ή σε ανθρώπους που θεωρούνται “αδύναμοι”-, θα ήθελα να παρακαλέσω να μιλάτε, όταν βλέπετε ανθρώπους να επιτίθενται σε κάποιον “αδύναμο”.

Να μιλάτε.

Μην υποκύπτετε στη βία της αδιαφορίας. Την πιο άγρια βία που θα μας φάει όλους.

Πάντως, η φίλη μου -που έχει ταραχτεί πολύ γιατί είναι η δεύτερη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο το τελευταίο διάστημα- αποφάσισε να κάνει μαθήματα αυτοάμυνας.

Οι επόμενοι θα βρουν μπροστά τους την Λάρα Κροφτ.

(Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αν ίσχυε αυτό, πολλοί άνθρωποι -όπως η φίλη μου- θα ήταν τώρα Κινγκ Κονγκ. Να μιλάτε και να προστατεύετε τους συνανθρώπους μας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.