Τι κρύβεται πίσω από το “λάθος” στα Όσκαρ

Έκπληξη προκάλεσε το λάθος του Γουόρεν Μπίτι και της Φέι Νταναγουέι -στην διάρκεια της τελετής των Όσκαρ- να ανακοινώσουν πως το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το La La Land.

Τελικά, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας πήγε στο Moonlight, αφήνοντας σύξυλους τους συντελεστές του La La Land -που είχαν ανέβει στην σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο- και άφωνους όσους παρακολουθούσαν την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ.

Τέτοια λάθη δεν γίνονται ούτε στην ΕΡΤ.

Βέβαια, δεν πρόκειται για ένα λάθος αλλά για μια συνωμοσία του Χόλιγουντ σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίτηδες ανακοινώθηκε πως το Όσκαρ πάει στο La La Land, για να το διορθώσουν μετά, να δώσουν το Όσκαρ στο Moonlight και να πουν πως έγινε λάθος με τον φάκελο που δόθηκε στον Γουόρεν Μπίτι.

Τώρα θα πουν πως έγινε λάθος με την ανακοίνωση πως νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και πως νίκησε η Χίλαρι Κλίντον.

Φεύγει ο Τραμπ, έρχεται η Κλίντον και όλα καλά.

Έγινε κι εκεί λάθος με τους φακέλους.

(Λυσσάξανε σε όλη την βραδιά των Όσκαρ με τον Ντόναλντ Τραμπ, οπότε τους μάτιασε ο Ντόναλντ και τα έκαναν μαντάρα.)

(Μεταξύ μας, το La La Land ήταν πιο μεγάλη ταινία από το Moonlight που είναι πολύ ανθρώπινο και πολύ τρυφερό -με σπουδαίες ερμηνείες από τους ηθοποιούς-, και θα μπορούσε να είναι σπουδαίο, αν ο σκηνοθέτης δεν την είχε δει πως κάνει “σοβαρή” ταινία, με αποτέλεσμα η ταινία να σέρνεται χωρίς λόγο. Περίπου το ίδιο ισχύει και για το πολύ καλό Manchester by the sea -πού πήρε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου-, όπου κι εκεί ο σκηνοθέτης την είχε δει κι αυτός πως κάνει “σοβαρό” κινηματογράφο, με αποτέλεσμα να μην βγει ούτε μια φορά ο ήλιος σε όλη την διάρκεια της ταινίας, ενώ η ταινία είχε μεγάλη διάρκεια χωρίς κανένα λόγο. Έπαθε Αγγελόπουλο ο σκηνοθέτης.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.