Τι παίζει τελικά;

Φίλε πιτσιρίκο
Φυσικά, καλά κάνεις και καλείς έστω και την τελευταία στιγμή τον Τσίπρα να κάνει το θαύμα.Αν και δεν το πιστεύω ότι θα γίνει,ας ελπίσουμε την ύστατη στιγμή να θυμηθεί κάποια πράγματα, να νιώσει κάποια πράγματα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω και τώρα.

Ας θυμηθούμε την πορεία του Τσίπρα.

Ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος πολλά.

Ήρθε στην εξουσία δημιουργώντας τεράστιες ελπίδες.

Οι υποσχέσεις έγιναν ψέματα.

Οι ελπίδες διαψεύστηκαν.

Ο λαός πάλι στη γωνία.

Πάλι στην πίκρα -βέβαια, ο λαός έχει τεράστιες ευθύνες, σου είχα γράψει «ή αυτοί ή εμείς»-, αλλά τώρα είναι αργά.

Επίσης, όπως έχεις γράψει πολλές φορές, πολλά κορυφαία και αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ζωή, ο Βαρουφάκης και τόσοι άλλοι, ξεγελάστηκαν, εξαπατήθηκαν και τελικά απομακρύνθηκαν.

Στη συνέχεια, κατά τα γνωστά, ήρθε το τρίτο μνημόνιο, το οποίο φυσικά, εκτός από τον Τσίπρα, συνυπέγραψαν όλοι όσοι διεκδικούν τώρα την εξουσία.

Όμως, αφενός ο Τσίπρας αποκαθηλώθηκε στη συνείδηση του κόσμου, αφετέρου το χειρότερο είναι οτι πέρασε στο λαό οτι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η απορία μου όμως είναι γιατί συνεχίζει.

Γιατί επιλέγει να καεί εντελώς και δεν αφήνει και κάποια να υπογράψουν οι επόμενοι.

Γιατί, αν φέρει και το τέταρτο μνημόνιο, θα ψάχνει και την ψήφο του.

Τι παίζει τελικά;

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω την άποψή σου για όλα αυτά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, είμαι πολύ κοντά στο να συμπαθήσω τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Ναι, αλλά σε τι εμπόδιζε αυτό τους Έλληνες να αντιδράσουν; Όταν ο Τσίπρας έκανε ΝΑΙ το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, πού ήταν οι Έλληνες; Ήμουν στο Σύνταγμα εκείνες τις ημέρες του Ιουλίου, και ήμασταν πεντακόσιοι άνθρωποι. Άρα, ο Τσίπρας μάλλον δικαιούται να σκέφτεται πως οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι ένας λαός που θα τον ακολουθούσε στη ρήξη. Το πιθανότερο είναι πως θα τον ξέσκιζαν. Αυτό φάνηκε στις εκλογές δυο μήνες μετά το δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, ανέτρεψε το δημοψήφισμα, ψήφισε το Μνημόνιο, και οι Έλληνες τον έκαναν πάλι πρωθυπουργό. Λοιπόν, ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα; Μακάρι να ήταν ο Τσίπρας το πρόβλημα· τον άλλαζες, κι όλα καλά. Το πρόβλημα είναι οι Έλληνες. Κι όσο αυτό δεν λέγεται και δεν γίνεται αντιληπτό και παραδεκτό, παρακάτω δεν έχει. Μόνο βούρκο. Γιατί να ψάχνει την ψήφο του ο Τσίπρας, αν φέρει Μνημόνιο; Και οι άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις Μνημόνιο θέλουν. Δεν υπάρχει Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο πια. Η Ελλάδα δέθηκε και παραδόθηκε κανονικά. Οι Έλληνες δεν πρόκειται να αντιδράσουν ποτέ γιατί δεν αγαπούν τη χώρα τους. Οι Έλληνες δεν αντιδρούν και δεν έχει καμία σημασία πια τι ψηφίζουν, αφού οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται στις Βρυξέλλες. Αυτό κατάλαβε ο Τσίπρας και άραξε. Χώρια που με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ο Τσίπρας θα μοιάζει με πολιτικό γίγαντα. Τον Μητσοτάκη περιμένει ο Τσίπρας, για να νιώσει γαμάτος. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.