Για την πατρίδα

Τις προάλλες, συζητούσα με έναν φίλο και η κουβέντα ήρθε στην επιθετικότητα του Ερντογάν, οπότε ο φίλος μου μου είπε πως, αν γίνει πόλεμος, θα σηκωθεί και θα πάει στην Γαλλία.

“Μην είσαι χαζός” του είπα εγώ, “στην Ζάκυνθο θα πάμε και θα την περνάμε φίνα, όπως οι Ιταλοί στρατιώτες στο Mediterraneo”.

Σε μια πρόσφατη έρευνα, πολίτες ευρωπαϊκών και γειτονικών χωρών απάντησαν στο ερώτημα για το αν θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι Φινλανδοί με 74%, ενώ οι Έλληνες είναι στο 54%, μετά από Τούρκους, Ουκρανούς, Ρώσους και Σουηδούς.

Βέβαια, είναι άλλο να απαντάς στο υποθετικό ερώτημα μιας έρευνας και άλλο να δίνεις τη ζωή σου για την πατρίδα σου.

Επίσης, με τον τρόπο που διεξάγονται οι σύγχρονοι πόλεμοι, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία η αυτοθυσία κάποιου αλλά οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί.

Ας μείνουμε, όμως, στο ερώτημα της έρευνας.

Για να δώσεις τη ζωή σου για την πατρίδα σου, πρέπει η πατρίδα σου να σου ανήκει.

Αν η πατρίδα σου δεν σου ανήκει, δεν έχεις κανένα λόγο να πολεμήσεις.

Αν ήταν να πολεμήσεις, θα πολεμούσες και για να απελευθερώσεις την πατρίδα σου από αυτούς που την κατέχουν.

Δηλαδή, οι Έλληνες δεν χρειάζεται να περιμένουν τους Τούρκους να μπουκάρουν για να αποδείξουν την αγάπη τους για την πατρίδα τους· μπορούν να αντισταθούν στην μετατροπή της χώρας τους σε προτεκτοράτο από την Γερμανία και τους Έλληνες συνεργάτες της.

Αλλά δεν το κάνουν.

Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, ενώ αυτοί που μένουν ζουν σαν νοικάρηδες στην ίδια τους τη χώρα.

Αυτό το σύνολο το βρίσκετε ψυχωμένο και ιδανικό για να πολεμήσει για την Ελλάδα;

Η μετατροπή της Ελλάδας από χώρας σε χώρο, όπου ο καθένας μάχεται για την προσωπική του επιβίωση και όχι για το κοινό καλό, έχει διαλύσει την όποια συνοχή είχε η ελληνική κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αντίδραση των Ελλήνων στην διάλυση της χώρας τους.

Η διαρκής και ατελείωτη λεηλασία της Ελλάδας είναι χειρότερη από την επίσημη χρεοκοπία της χώρας που το πολιτικό σύστημα αρνείται πεισματικά, γιατί ξέρει πως θα σημάνει το δικό του οριστικό τέλος.

Αν συνεχιστεί η λεηλασία της χώρας, οι Έλληνες δεν θα πολεμήσουν για την πατρίδα τους αλλά ο καθένας για την προσωπική του επιβίωση.

Και εχθρός του κάθε Έλληνα θα είναι ο άλλος Έλληνας.

Ας μην επιστρέψουμε να συμβεί αυτό.

Η πατρίδα θα μας ευγνωμονεί.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.