Δεν είναι πολύ ξύπνιο να υποκρίνεσαι πως δεν καίγεται το σπίτι σου

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
Το μόνο άξιο αναφοράς είναι πως παρέλασαν όλα τα πρόσωπα της χρεοκοπίας.
‘Οπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία 7 χρόνια.

Και Ελλάδα μου έχεις ταλέντο στην υποκρισία, γιατί όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο καλά μου υποκρίνεσαι.

Και δεν έχεις αλλάξει ούτε σπιθαμή.

Βασικά, τον τελευταίο χρόνο, το μόνο που άλλαξε είναι πως η Ελλάδα και οι ‘Ελληνες προσπαθούν να ξεχάσουν τα προηγούμενα 6 χρόνια μετά την χρεοκοπία.

Ο νέος εθνικός ύμνος των Ελλήνων είναι ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε το 2010, καθώς δεν συνέβη τίποτα το 2010, όλα μια παρεξήγηση ήταν.

Η Ελλάδα, ουσιαστικά, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά πλέον, οπότε αποφάσισε να πάει προς τα πίσω, μήπως βρει κάποιο λόγο ύπαρξης.

Εδώ επέστρεψε ο Λεμονής στον Ολυμπιακό και εμφανίστηκε ο Καραμανλής, να πάρει το βάπτισμα για ΠτΔ το 2021.

Θαύμα, θαύμα.

Μέχρι και ο Παπαντωνίου βγήκε να καταγγείλει τις συκοφαντίες, κατά εκείνου και του Σημίτη, για τον ιερό ρόλο τους στην είσοδο της χώρας στο Άγιο Ευρώ.

Έλληνες πολίτες και Έλληνες πολιτικοί προσποιούνται ότι ζουν σε άλλη χώρα και πως δεν τους αφορά η καταστροφή της χώρας τους, ενώ συνεχίζουν να ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Βέβαια, είναι μάταιο -θα το διαπιστώσουμε οσονούπω- γιατί δεν υπάρχει κανένας πιο απελπιστικά ηλίθιος απ’ αυτόν που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι ξύπνιος.

Δεν είναι πολύ ξύπνιο να υποκρίνεσαι πως δεν καίγεται το σπίτι σου.

Είναι πάντως ξεκάθαρο πως η τωρινή Ελλάδα δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Και όταν ένα κράτος δεν έχει λόγο ύπαρξης, ψάχνει έστω να βρει έναν εξωτερικό εχθρό, για να συνεχίσει να υπάρχει.

Και αν δεν βρει, θα τον εφεύρει.

Να σου πω την αλήθεια, προσπαθούμε αλλά δεν βρίσκουμε.

Πραγματικά, δεν θέλει να ασχοληθεί κανείς μαζί μας.

Μόνο οι Τούρκοι προσπάθησαν λίγο, από συνήθεια, αλλά δεν έχει χαβαλέ να κάνεις μαγκιές σε προτεκτοράτα και σε δουλικά.

Άσε που, μόλις είδαν τον Κυριάκο, τον Αλέξη και τον υπουργό χοληστερίνης Πάνο να απειλούν με αντεπίθεση, ξεράθηκαν στα γέλια και από τότε τα λένε μόνο με τα αφεντικά μας και εμάς δεν μας παίζουν.

Οπότε, το ρίξαμε στις βλακείες.

Πάντως, οι προεκλογικές κραυγές του Ερντογάν για δήθεν πόλεμο, δεν πουλάνε.

Ο Ερντογάν απλά μαζεύει ψήφους ενόψει του δημοψηφίσματος, οπότε πλασάρει την εικόνα του στιβαρού Σουλτάνου που τρώει 5 Γερμανούς, 5 Ολλανδούς και 500 ‘Ελληνες στην καθισιά του.

Οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις της εκάστοτε ελληνικής αποστολής, επίσης δεν πουλάνε.

Ξέρουν μέχρι και οι πέτρες ότι τα έχουμε υπογράψει όλα από το πρώτο ραντεβού και οι νεοδούλοι, που τώρα το παίζουν πριμαντόνες, στο τέλος θα υπερψηφίσουν με τα τσαρούχια τα όποια μέτρα.

Εξάλλου, δυο μνημόνια ψήφισαν οι φιλελέδες -κάποιοι και τρία- και θα κωλώσουν μπροστά σε άλλο ένα;

Ε πόσο πιο γελοία μπορείς να γίνεις ρε Ελλάδα;

Οι δε πολύκροτες δίκες που στο τέλος καταφέρνουν να αθωώσουν τους πάντες; Αυτές και αν δεν πουλάνε.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι θα τιμωρηθεί κάποιος υπαίτιος ή πως θα αναζητηθούν ευθύνες για οτιδήποτε, σε μια χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι την χρεοκόπησαν, που ανατράπηκε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος χωρίς την παραμικρή αντίδραση και που η δικαιοσύνη είναι κουτσή και κουφή εκτός από θεόστραβη;

Ούτε οι απειλές περί εθνικής καταστροφής -αν δεν υπογράψουμε- πουλάνε.

Ειδικά, όταν έχει επέλθει ήδη η καταστροφή και είναι απλούστατο: η υποταγή οδηγεί στην καταστροφή και η απόλυτη υποταγή στην απόλυτη καταστροφή.

Εκτός και αν υπάρχει άλλο όνομα για τα πάθη μιας κοινωνίας που μεταναστεύει μαζικά και που αργοπεθαίνει σε ακατάλληλα σχολεία και νοσοκομεία, όντας παράλληλα αφάνταστα χρεοκοπημένη και με βαριά κατάθλιψη.

Τέλος, πώς γίνεται να πουλήσουν οι συζητήσεις περί Συνταγματικής Αναθεώρησης σε μια χώρα όπου το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο;

Το Σύνταγμα δεν χρειάζεται άλλη μια αναθεώρηση, ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται, ειδικά όταν έχει αντικατασταθεί πλήρως από τα τρία «Μνημόνια αμοιβαίας και ολοκληρωτικής υποταγής στις ορέξεις των δανειστών».

Αν μη τι άλλο, τώρα πια πρέπει να αισθάνονται αφάνταστα δικαιωμένοι όλοι οι ‘Ελληνες, εντός του ευρώ, με τρία Μνημόνια στην πλάτη και περιμένοντας αναίσθητοι στον καναπέ να γεννηθεί το Τέταρτο.

Και θα ξεπεράσει κάθε τους προσδοκία η αποπομπή της χώρας από το ευρώ, καθώς κανένας δεν θέλει να συνεργάζεται εσαεί με βλαμμένους, υποτακτικούς και χρεοκοπημένους.

Η ΕΕ έχει τρομερά προβλήματα και συνήθως κόβεις το σάπιο κομμάτι.

Άσχετα που αυτός ήταν ο ρόλος του ευρώ εξαρχής, δηλαδή να αποτύχει.

Η ΕΕ δεν ιδρύθηκε για να ενώσει τους Ευρωπαίους, αλλά για να τους διχάσει ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν μετά το τέλος της θα έχει καταφέρει να αφήσει ένα τεράστιο κενό.

Φοβερό σχέδιο -αν μη τι άλλο- και καλά να πάθουν όσοι λαοί δεν είχαν πάρει τα μέτρα τους.

Καθίστε Ελληναράδες τότε και φάτε τα ρούχα σας.

Μ’ αρέσει κιόλας που πριν δυο χρόνια την έπεφταν μαζικά στον Βαρουφάκη -που δεν τον εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά σε σχέση με τους ‘Ελληνες είναι οπτασία- για το Plan B.

Κοίτα ποιοι του την έπεφταν, τα χάπατα που δεν έχουν ούτε Plan A και που μόλις τελειώσει το ευρώ θα κλαίνε σαν μοιρολογίστρες.

Οπότε, Survivor μέχρι να παγώσει ο ήλιος και βγούμε από τα μνημόνια.

Αυτά παθαίνει μια χώρα που αφέθηκε να την σώσουν αυτοί που την κατέστρεψαν και αντί να αντισταθεί προτίμησε τηλεπαιχνίδια, δωρεάν σοκοφρέτες και αγιασμούς.

Αυτά παθαίνει ένας λαός που καθόταν και κοστολογούσε την αντίσταση του.

Που όλα τα χρόνια έτρεμε με τις οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit, της μονομερής διαγραφής του χρέους, ενός ΟΧΙ και των υπόλοιπων κοινωνικών αιτημάτων, και εντέλει κατάφερε και ξεπουλήθηκαν όλα στο βωμό της βλακείας.

Αυτά, λοιπόν, παθαίνει μια κοινωνία που έβαλε ταμπελάκι με τιμή στην τιμή της, όταν είναι πασίγνωστο πως η τιμή τιμή δεν έχει.

Κρίμα.

Η χώρα είναι πανέμορφη, αλλά οι ‘Ελληνες -φαίνεται- πρέπει να την χάσουν πρώτα για να την εκτιμήσουν.

Ίσως ούτε και τότε.

Τουλάχιστον, υπάρχει και η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και που περιμένει να τελειώσει το Survivor για να πάρει τα όπλα.

Μην πάει και χαμένη η θυσία του Αγγελόπουλου.

Μιλάμε, από την πολύ αντίσταση έχουν φάει 3 Μνημόνια -και συνεχίζουν- οι ‘Ελληνες.

Αλλά να αν αντιστέκονται, να και αν δεν αντιστέκονται.

Η σημερινή εικόνα της χώρας τα λέει όλα.

Τελικά, στο μόνο πράγμα που μας αρέσει να επιμένουμε ελληνικά είναι στην βλακεία που μας δέρνει.

Εκεί, αν μη τι άλλο, έχουμε φουλ ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.

Και επειδή μετά την κριτική πρέπει πάντα να ακολουθεί μια πρόταση -για να μην σε ρωτάνε οι δούλοι «ναι καλά όλα αυτά, αλλά ποια είναι η πρόταση σας κύριε»- η πρόταση μου είναι ότι αφού δεν θέλουμε να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο, που θα φέρει επιτέλους την επίσημη χρεοκοπία, ε… τουλάχιστον ας κάτσουμε να το απολαύσουμε.

Για να έχει και το επόμενο Survivor σύγκρουση μεταξύ φιλελέδων και ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ελληνικό νησί, και με αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω των πεινασμένων ιθαγενών.

Πιτσιρίκο, πες του Ηλία: βοήθεια χαχα.

Με εκτίμηση,
Άρης

ΥΓ. Δυο αφηρημένα τετράστιχα από τον Ηλεκτρικό Θησέα. 1987. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Ναι, δεν πέρασε.
«Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ’ έναν άγνωστο θεό
κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;
Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.
Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκάλωσες στη σκαλωσιά.
Πού πήγαν οι τριακόσιοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.»

(Αγαπητέ Άρη, δώσε πόνο. Άρη, αυτό που διαπράττουν οι Έλληνες σήμερα είναι ύβρις. Οπότε, θα υπάρξει νέμεσις. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτά. Ο Ερντογάν μπορεί να κάνει την προπαγάνδα του ενόψει του δημοψηφίσματος αλλά το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί να φάει -από όλες αυτές τις χώρες που βρίζει και απειλεί- είναι η Ελλάδα. Αυτό -και όχι μόνο αυτό- θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Η σημερινή αδυναμία της Ελλάδας έχει υπεύθυνους και καταμερισμό ευθυνών. Αλλά οι Έλληνες Survivor. Η έξοδος από το ευρώ -μετά τον πλήρη εξευτελισμό και το ξεπούλημα για την παραμονή- θα έχει πολύ μεγάλη πλάκα. Κλαίω ήδη από τα γέλια. Να είσαι καλά, Άρη. Ο Ηλίας θα μας σώσει. Εγώ ελπίζω και στον Βασίλη από την Σουηδία.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.