Η κόντρα Γερμανίας-Τουρκίας απειλεί την Ελλάδα

Η Γερμανία δεν επιτρέπει την πολιτική ομιλία Τούρκου υπουργού στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ καταγγέλλει τις επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία -επικεντρώνοντας στην προφυλάκιση του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία-, και ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως οι γερμανικές αρχές πρέπει να δικαστούν επειδή προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες.

Η όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Γερμανία και στην Τουρκία μπορεί να έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Αν ο Ερντογάν θέλει να κάνει μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην Γερμανία, ο ιδανικός τόπος για να το πετύχει είναι η Ελλάδα.

Το Βερολίνο είναι μακριά από την Τουρκία αλλά η Ελλάδα είναι δίπλα.

Δηλαδή, το πιο κοντινό γερμανικό έδαφος στην Τουρκία είναι η Ελλάδα.

Οπότε, ο Ερντογάν μπορεί να μπουκάρει σε κάνα γερμανικό νησί του Αιγαίου, για να δείξει στην Μέρκελ πως δεν αστειεύεται και να την κάνει να βγάλει τον σκασμό.

Τσακώνεται η Μέρκελ με τον Ερντογάν και μπορεί να την πληρώσουμε εμείς οι Έλληνες μόνο και μόνο επειδή έχουμε την ατυχία να ζούμε σε γερμανικά εδάφη.

Πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντήσουν την Άνγκελα Μέρκελ, να πέσουν στα πόδια της και να την παρακαλέσουν να σταματήσει να προκαλεί τον Ερντογάν γιατί κινδυνεύουν οι ζωές των υπηκόων της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Αν αυτό το επιχείρημα δεν είναι αρκετό για να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ, ας της θυμίσουν πως έρχεται το καλοκαίρι και εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί έχουν ήδη κάνει κρατήσεις για να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Αν η Άνγκελα Μέρκελ δεν νοιάζεται για τους Έλληνες, ας νοιαστεί τουλάχιστον για τους Γερμανούς τουρίστες που θα ψάχνουν τελευταία στιγμή για νέο προορισμό και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι.

Ας σεβαστεί η Άνγκελα Μέρκελ τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.