Μια καλή απάντηση στον Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να κατηγορεί την Γερμανία και την Ολλανδία για ναζιστικές πρακτικές -επιτέθηκε και προσωπικά στην Άνγκελα Μέρκελ καταλογίζοντάς της ναζιστικές πρακτικές- εξαιτίας της απαγόρευσης συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών.

Ο Ερντογάν μοιάζει να ακολουθεί την εχθρική συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ για την Ευρωπαϊκή Ένωση -ο Ερντογάν έχει γίνει πολύ πιο επιθετικός μετά την εκλογή Τραμπ- αλλά έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Είναι προφανές πως ο Ερντογάν κάνει τα πάντα -και θα κάνει τα πάντα- για να νικήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ώστε να γίνει Σουλτάνος μέχρι το 2029.

Επίσης, είναι προφανές πως χρησιμοποιεί τόσο τους Τούρκους πολίτες -που ζουν στην Ευρώπη-, όσο και τους πρόσφυγες, για να πετύχει τον στόχο του.

Ο Ερντογάν δεν νοιάζεται καθόλου για τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του.

Όταν ο Ερντογάν λέει “οι άνθρωποί μου” ή “ο λαός μου”, αναφερόμενος στους Τούρκους πολίτες, εντός και εκτός Τουρκίας, τους βλέπει μόνο σαν ένα εργαλείο για να πετύχει τους στόχους του και τις φιλοδοξίες του.

Ο Ερτνογάν βλέπει τους Τούρκους σαν ιδιοκτησία του.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ταγίπ Ερντογάν είναι, για την ώρα, υποτονική.

Ο Ερντογάν βρίζει και απειλεί να γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει ούτε στην διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία.

Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν είναι οι Τούρκοι πολίτες.

Αλλά οι Τούρκοι πολίτες φοβούνται τον Ερντογάν και το καθεστώς του που βασανίζει και φυλακίζει.

Δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ζουν στην Τουρκία που φοβούνται τον Ερντογάν.

Είναι και οι Τούρκοι που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες, αφού έχουν συγγενείς στην Τουρκία και ξέρουν πως, αν μιλήσουν κατά του Ερντογάν, οι συγγενείς τους στην Τουρκία θα υποφέρουν.

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να επιβάλει τις απόψεις του και να βρίζει τις ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας σαν ομήρους τους Τούρκους πολίτες και τους πρόσφυγες.

Ο Ερτογάν θέλει να κάνει όμηρό του και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού ο Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει τους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ευρώπη κατά των χωρών που τους φιλοξενούν -και παράλληλα απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες-, υπάρχει μια απάντηση της Ευρώπης που θα βάλει τον Ερντογάν στην θέση του και να στρέψει τους Τούρκους πολίτες ενάντια στο πραγματικό τους πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τον Ερντογάν.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενημερώσει τον Ερντογάν πως για κάθε χίλιους πρόσφυγες που θα στέλνει εκδικητικά στην Ευρώπη, θα επιστρέφουν στην Τουρκία χίλιοι Τούρκοι που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό δεν θα είναι μια επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θα αναγκάζεται να το κάνει εξαιτίας της συμπεριφοράς του Ερντογάν.

Αυτή είναι η μόνη γλώσσα από την οποία καταλαβαίνει ο Ερντογάν.

Οι Τούρκοι που ζουν στις ευρωπαϊκές χώρες τις επέλεξαν γιατί έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν στην φυλακή επειδή διαφωνούν με τον Ερντογάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να έχει πολλά προβλήματα αλλά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται αιώνες μπροστά από την Τουρκία του Ερντογάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να απαντήσει στον Ερντογάν και να τον βάλει στην θέση του.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει καταφέρει να επιβάλει την ατζέντα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για τους Ευρωπαίους πολίτες, ούτε για τους Τούρκους πολίτες.

Υπάρχει αρκετός φόβος πια στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται και η τρομοκρατία του Ερντογάν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.