Ο Ερντογάν προσκαλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έχει προκαλέσει η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν πως προσκαλεί τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας στις 16 Απριλίου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας, γιατί στην Τουρκία -σε αντίθεση με την Ελλάδα- η ψήφος τους θα γίνει σεβαστή.

“Είναι ντροπή να έχει γεννηθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα και να μην γίνεται σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα” τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως “είναι θέμα χρόνου να ζητήσουν οι Έλληνες από την Τουρκία να τους σώσει, οπότε, ας ψηφίζουν από τώρα στις τουρκικές εκλογές και στα δημοψηφίσματα, για να συνηθίζουν”.

Η πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν να ψηφίσουν οι Έλληνες στο τουρκικό δημοψήφισμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία ένωσαν τις φωνές τους και κατηγορούν τον Ερντογάν πως τους κλέβει τους πελάτες.

Αρχικά, υπήρξε η σκέψη να εφαρμοστεί με 20 μήνες καθυστέρηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, για να μην έχει επιχειρήματα ο Ερντογάν.

Αν, όμως, συμβεί αυτό, δεν θα εφαρμοστούν τα Μνημόνια και μπορεί να αντιδράσουν οι Έλληνες πολίτες που αγαπάνε πολύ τα Μνημόνια.

Πολλοί Έλληνες σκοπεύουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας, αφού, για τους Έλληνες ψηφοφόρους, θα υπάρχουν δώρα, όπως μπακλαβάς, κομπολόγια και δερμάτινα μπουφάν.

Παράλληλα, πολλοί Έλληνες θέλουν μια φορά στη ζωή τους να ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα και να μετρήσει η ψήφος τους.

Τούρκοι πολιτικοί θα έρθουν στην Ελλάδα για να μιλήσουν στους Έλληνες ψηφοφόρους σε μεγάλες ομιλίες στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο Τουρκολίμανο.

Υπάρχει και μια μικρή ελπίδα να έρθει στην Ελλάδα για να μιλήσει στους Έλληνες και ο Ταγίπ Ερντογάν αλλά ας μην βιαστούμε να ενθουσιαστούμε γιατί όλο γεμίζουμε με ελπίδες τα τελευταία χρόνια και μετά απογοητευόμαστε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.