Ο Κώστας Σημίτης στο Survivor

Ο Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε στο κανάλι του Survivor και έδωσε συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη και στον Παύλο Τσίμα, στο πλαίσιο του πλυντηρίου που επιχειρείται στον πρώην πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα.

Ο Κώστας Σημίτης συμμετέχει στο Survivor και είναι υποψήφιος.

Όχι για αποχώρηση αλλά για το δικαστήριο.

Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε πως φοβάται ατύχημα στην διαπραγμάτευση και πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Δεν υπάρχει ατύχημα.

Η είσοδος της χώρας στα Μνημόνια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από το ευρώ.

Το “ατύχημα” ήταν πως ο Κώστας Σημίτης έβαλε συνειδητά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία.

Ο Κώστας Σημίτης παρήγγειλε στην Goldman Sachs να “μαγειρέψει” τo χρέος της Ελλάδας, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

Ο Κώστας Σημίτης είπε ότι η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, ενώ θα μπορούσε να πει πως είναι και φυσικό φαινόμενο, όπως η βροχή και ο σεισμός.

Πάντως, διαφθορά είναι να είσαι ο πρωθυπουργός που λάδωσε την Goldman Sachs, διαφθορά είναι οι υπουργοί της κυβέρνησής σου να τα πιάνουν, διαφθορά είναι να μοιράζεις την πίτα στους ολιγάρχες για να σε στηρίζουν και να γράφουν πως είσαι κάτι μεταξύ Περικλή, Τσόρτσιλ και Κένεντι.

Γιατί θέλει εκλογές ο Κώστας Σημίτης;

Τι θα αλλάξουν οι εκλογές;

Απολύτως τίποτα.

Όλοι ξέρουν πια πως -ανεξάρτητα από το ποια είναι η εκάστοτε κυβέρνηση- η πορεία της Ελλάδας μετά την είσοδο στα Μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη.

Επίσημη πτώχευση και έξοδος από το ευρώ.

Οπότε, γιατί θέλει ο Σημίτης κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο Σημίτης έχει αντιληφθεί πως το “ατύχημα” -που ο ίδιος δρομολόγησε- έρχεται.

Και ξέρει πως, μετά το “ατύχημα”, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, γιατί, διαφορετικά, θα ξεσπάσει εμφύλιος.

Μετά το “ατύχημα” θα τεθεί το θέμα του πώς μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη (Σημίτης), πώς οδηγήθηκε στην χρεοκοπία (Καραμανλής) και γιατί υπεγράφησαν τα Μνημόνια (Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς, Τσίπρας).

Είναι προφανές πως Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής έχουν κάνει συμμαχία για να βγάλουν στη σέντρα τον Κώστα Σημίτη, ενώ κοντά τους μάλλον είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Κώστας Σημίτης έχει κάνει συμμαχία με το Μητσοτακέικο, αφού τα αφεντικά τους είναι τα ίδια.

Ατυχώς για τον Κώστα Σημίτη οι άλλοτε ισχυροί ολιγάρχες με τα πανίσχυρα ΜΜΕ είναι πια στιγματισμένοι και τα ΜΜΕ τους -όπως δείχνουν όλες οι έρευνες- θεωρούνται εντελώς αναξιόπιστα από τους πολίτες.

Ο ΣΚΑΪ περιμένει να κερδίσει τηλεθέαση από το Survivor γιατί, αν περίμενε από τις εκπομπές των καμμένων δημοσιογράφων του με τον Κώστα Σημίτη, θα το είχε κλείσει το μαγαζί.

Εγώ θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη.

Προτεινόμενος για το δικαστήριο θα είναι ο Κώστας Σημίτης.

Κι εγώ θα κάνω πάρτι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.