Πετάει η Ελλάδα στη μιζέρια

Πολύ καλά τα πάει η Ελλάδα, αφού κατάφερε να παραμείνει για μια ακόμα χρονιά στην τέταρτη θέση στη λίστα οικονομικής μιζέριας του Bloomberg και δεν κινδυνεύει να πέσει στην δεύτερη κατηγορία.

Ο δείκτης οικονομικής μιζέριας του Bloomberg -που αφορά μόνο 65 χώρες- βασίζεται στις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανεργίας, οπότε δεν ξέρουν οι καημένοι πως πολλοί Έλληνες έχουν καβατζάρει χρήματα και για τα δισέγγονά τους, με αποτέλεσμα να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Επίσης, οι Έλληνες είναι πνευματικοί άνθρωποι και αδιαφορούν για την ύλη και την κατανάλωση, οπότε μιζέρια για τον Έλληνα είναι να του κόψεις τα βιβλία.

Όπως είχε πει και ο γνωστός ανθέλληνας Χένρι Κίσινγκερ, “Τους Έλληνες πρέπει να τους πλήξουμε στο διάβασμα, στη φέτα και στο τσίπουρο, ενώ πρέπει να βάλουμε τον οίκο Gucci να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα”.

Η Τουρκία ακολουθεί την Ελλάδα στην κατάταξη της μιζέριας αλλά, με έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο το καλοκαίρι, μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία πιο χαρούμενη και να την αφήσουμε πολύ πίσω.

Την Βενεζουέλα -που είναι στην πρώτη θέση της μιζέριας- δεν μπορούμε να την φτάσουμε γιατί οι γυναίκες στην Βενεζουέλα είναι πολύ πιο όμορφες από τις Ελληνίδες, οπότε καταλαβαίνουμε πως η μιζέρια της Βενεζουέλας οφείλεται στις άπειρες θεογκόμενες που έχει, αφού, όπως είπε και ο Πάολο Κοέλιο “πυρ, γυνή και θάλασσα”.

Πάντως, στην Βενεζουέλα, με τόση μιζέρια, θα γράφουν και κάνα τραγούδι της προκοπής γιατί στην Ελλάδα, αν και λένε πως η φτώχεια κάνει καλό στις τέχνες και την δημιουργία, γράφονται τα ίδια κωλoτράγουδα που γράφονταν και πριν την χρεοκοπία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι δυο πιο οικονομικά χαρούμενες χώρες στην Ευρώπη είναι η Ελβετία και η Ισλανδία, οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι όλη μια μιζέρια.

Η Ισλανδία είναι εκείνη η χώρα που είχε χρεοκοπήσει την ίδια εποχή με την Ελλάδα αλλά οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών, τήρησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και προτίμησαν να στείλουν τον πρωθυπουργό της χρεοκοπίας στο δικαστήριο και 26 τραπεζίτες στη φυλακή, με αποτέλεσμα σήμερα η οικονομία της Ισλανδίας να βγάζει φωτιές και οι Ισλανδοί να είναι -σύμφωνα με μετρήσεις- ένας από τους πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο.

Καλά να περνάτε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.