Συμβολική μετανάστευση

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Παίρνοντας δύναμη από τις ιδέες, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα που βγαίνουν μέσα από τα κείμενά σου, πήρα την απόφαση μαζί με την οικογένειά μου να μεταναστεύσουμε.

Εγώ και η γυναίκα μου, είμαστε 38 χρονών και έχουμε έναν γιο 2 ετών, αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα της “φυγής” μετά από επανωτά χαστούκια σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής.

Η γυναίκα μου απολυμένη εδώ και 3 χρόνια, εγώ “γενιά των 700 ευρώ” και προσπαθούμε να επιβιώσουμε καθημέρινά.

Αποφασίσαμε να φύγουμε από το προτεκτοράτο και να πάμε στη χώρα που μας διοικεί, την Γερμανία, στην πόλη του Μονάχου.

Παίρνοντας το θάρρος μέσα από το δικό σου site, ήθελα να δηλώσω πως η μετανάστευσή μας είναι μέσα στο πλαίσιο των “Συμβολικών Κινήσεων” που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Ελλάδα και θα σου ζητήσω να των καταγράψεις ώς μια ακόμα.

Σε ευχαριστώ για τη δύναμη που μου έδωσες, διαβάζοντας τα κείμενα σου τόσα χρόνια, να πραγματοποιήσω αυτό το βήμα.

Αύριο είναι η πρώτη μέρα δουλειάς.

Τώρα, μένει μόνο να καταφέρω να αντέξω.

Σ.

(Αγαπητέ φίλε, φύγατε τώρα που ήρθε η ανάπτυξη; Αν φύγουμε όλοι από την Ελλάδα, προβλέπω η χώρα να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ανάπτυξης. Είναι θέμα χρόνου να εγκαταλειφθεί εντελώς η χώρα, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Κι εγώ προς τα εκεί κινούμαι. Θα φύγω για να αναπτυχθεί η Ελλάδα· η μόνη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που θα αναπτυχθεί χωρίς κατοίκους. Αλλά περιμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί πιστεύω πως μπορεί να τα αλλάξει όλα. Εννοείται πως η μετανάστευσή σας είναι μια συμβολική κίνηση . Θα τα καταφέρετε. Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες του μπλογκ στο Μόναχο -και χιλιάδες στην Γερμανία-, οπότε, αν χρειαστείτε κάτι, βάλτε μια φωνή και θα τους ενημερώσω για να βοηθήσουν. Καλό ξεκίνημα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.