Ταγίπ Ερντογάν, άσε κάτω το καλοκαίρι μου!

Αγαπητέ Ταγίπ Ερντογάν, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός -γιατί είσαι πολύ μεγάλο φασισταριό-, αλλά σου γράφω γιατί μαθαίνω πως ετοιμάζεσαι να κάνεις κάτι που θα επηρεάσει τη ζωή μου.

Ταγίπ, διαβάζω πως ετοιμάζεσαι να στήσεις προβοκάτσια σε Ελλάδα και Κύπρο τον επόμενο Ιούνιο.

Βρε Ταγίπ, μήπως μπορείς να αναβάλεις την προβοκάτσια μέχρι τον Νοέμβριο;

Κοίτα, Ταγίπ, εγώ το καλοκαίρι είμαι καλεσμένος από αρκετούς αναγνώστες του μπλογκ σε νησιά του Αιγαίου· με φιλοξενούν στα σπίτια τους, με ταΐζουν, με ποτίζουν, μου ξύνουν την πλάτη -που μου αρέσει πολύ-, κι εγώ την περνάω φίνα και τζάμπα, κάνοντας μπάνια και διαβάζοντας τα βιβλία μου κάτω από το αρμυρίκι.

Δεν θα μου καταστρέψεις εσύ το καλοκαίρι.

Ένα καλοκαίρι μου έχει μείνει σε αυτή τη ζωή, δεν θα μου το πάρεις κι αυτό.

Ταγίπ, πέρασα έναν πολύ άσχημο χειμώνα και έρχεσαι εσύ τώρα και θέλεις να μου κάνεις μαντάρα και το καλοκαίρι.

Έλεος κάπου.

Ταγίπ, εμένα δεν με πειράζει και να πάρεις όλα τα νησιά του Αιγαίου· από το να τα έχουν οι Γερμανοί, καλύτερα να τα έχουν οι Τουρκαλάδες.

Τέλος πάντων, ας τα έχει όποιος θέλει· αφού δεν νοιάζονται οι Έλληνες, σκασίλα μου εμένα, δικά μου είναι;

Εγώ, Ταγίπ, δεν έχω σπίτι, οπότε πάρε και όλη την Ελλάδα. Από οικόπεδο που δεν έχεις, τι σε νοιάζει και αν το πάρουν;

Μόνο κατά τη Ζάκυνθο μην πας, γιατί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι καρατοπικιστής.

Ταγίπ, για να ξέρεις, εγώ το καλοκαίρι είμαι καλεσμένος στην Κω, στη Νίσυρο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Φολέγανδρο, στη Χίο και στην Κάρπαθο, ενώ όλο και σε κάποιο άλλο νησάκι θα πάω για να ξεσκάσω λίγο από τα προηγούμενα νησάκια.

Οπότε, Ταγίπ, κανόνισε να κάνεις την προβοκάτσια σε κάποιο νησί που δεν θα είμαι εγώ.

Ταγίπ, στο Καστελόριζο να μπουκάρεις.

Θα ψάχνουν οι Έλληνες να βρουν το Καστελόριζο.

Έχω βάλει στοίχημα με έναν φίλο μου πως, αν μπουκάρεις στο Καστελόριζο, η πρώτη αναζήτηση των Ελλήνων στο Google θα είναι “Καστελόριζο χάρτης”.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που αν βγεις στον δρόμο και ρωτήσεις “ποιο ελληνικό νησί σας αρέσει περισσότερο, η Ίμβρος ή η Τένεδος;”, οι άνθρωποι θα απαντάνε κανονικά.

Πάντως, Ταγίπ, θέλω να ξέρεις πως, αν την πέσεις τώρα στην Ελλάδα, θα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Προκειμένου να βγουν από τα Μνημόνια, οι Έλληνες -όσοι έχουν απομείνει πια στην Ελλάδα- μπορεί να σε υποδεχτούν και σαν απελευθερωτή.

Μην περιμένεις να βρεις αντίσταση, εκτός κι αν κατέβουν οι Γερμαναράδες με τα στρατά τους να υπερασπίσουν την περιουσία τους στην Ελλάδα.

Δεν έχουν και χρόνο οι Έλληνες να πολεμήσουν, γιατί πρέπει να δουλεύουν σαν τα ζώα για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ.

Ταγίπ, σε παρακαλώ πολύ να κάνεις την προβοκάτσια από Νοέμβριο και μετά.

Να έχουν φύγει και οι τουρίστες.

Δεν λέει να έρχεται ο τουρίστας για διακοπές στην Ελλάδα, να είναι ανάμεσα σε δυστυχισμένους πρόσφυγες και Ελληναράδες, και να του σκάνε και οι Τούρκοι κομάντος. Θα φρικάρει ο άνθρωπος.

Λοιπόν Ταγίπ, τα είπαμε τα συμφωνήσαμε.

Από Νοέμβριο η προβοκάτσια.

Να έχω κάνει και τα μπάνια μου.

Teşekkür ederim!

(Τι θα γίνει με αυτά τα καλοκαίρια; Τη μια ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα, την άλλη ο Ερντογάν με τις προβοκάτσιες του, θα μουγγαθούν και τα τζιτζίκια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.