Τα φιλαράκια

Δεν είναι μυστικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι συγκυβέρνηση στο προτεκτοράτο αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο αστείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να σταματήσουν τις απεργίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Οι πολίτες στην Ελλάδα είναι κάθε φορά αυτοί που δεν απεργούν· αυτοί που απεργούν δεν είναι πολίτες.

Η Ελλάδα ερήμωσε, όποιος μπορεί φεύγει, η ανεργία είναι στον θεό, τα εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται αλλά δεν πρέπει να γίνονται απεργίες για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, οι άνεργοι και αυτοί που βιώνουν έναν εργατικό μεσαίωνα δεν είναι πολίτες.

Ποιοι είναι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Πότε μπήκε για τελευταία φορά σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς ο Μητσοτάκης;

Δεν μπήκε ποτέ.

Το αστείο είναι πως η Νέα Δημοκρατία καλεί τους απεργούς να σταματήσουν τις απεργίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί συχνά τους πολίτες να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης.

Δηλαδή, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το ρόλο της κυβέρνησης και η κυβέρνηση τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συμβαίνουν αυτά στα προτεκτοράτα, αφού στα προτεκτοράτα δεν έχουν κανένα νόημα η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η Βουλή και οι εκλογές.

Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που φανατίζονται με τα κόμματα.

Συναντάς κάθε μέρα ηλίθιους που σου κάνουν κήρυγμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας.

Εγώ, όταν πέφτω σε τέτοιον τύπο, του λέω πως μου αρέσουν πολύ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, όπως και ο τρόπος που συγκυβερνούν.

Πρέπει να δείτε τη φάτσα του.

Πάντως, η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε επειδή οι Έλληνες ήταν πολύ έξυπνοι, ούτε είναι χρεοκοπημένη εφτά χρόνια επειδή οι Έλληνες είναι μεγαλοφυΐες.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε από την τεράστια ηλιθιότητα που έχει ποτίσει όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα χάθηκε από την ηλιθιότητα των Ελλήνων που νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ έξυπνοι.

Επιμένω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δόγμα του σοκ αλλά δόγμα της ηλιθιότητας.

Καλά να πάθουν και οι Έλληνες που ακολουθούν ακόμα τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που παίζουν κάθε φορά το παιχνίδι της εκάστοτε εξουσίας.

Να σας γλεντάνε παρέα ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη και εσείς να τσακώνεστε ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος που θα σας σώσει.

Τέλειο;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.