Όλα είναι τέλεια

Φίλε πιτσιρίκο
Μία συχνή ρήση-προτροπή-κατεύθυνση-υπαγόρευση πολλών φιλελέδων, συστημικών, βολεμένων και τα ρέστα προς τους υπόλοιπους -που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και καθημερινά βουλιάζουν και πιο πολύ στο βούρκο-, είναι κάντε υπομονή και αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και μεταρρυθμίσεις, όλα θα πάνε καλά, θα έρθει η ανάπτυξη, θα γίνουν επενδύσεις, θα μειωθεί η ανεργία κλπ.

Εσύ το έχεις περιγράψει πολύ καλά στο “H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;”.

Φυσικά, από το 2011 και μετά όλα τους πάνε πρίμα.

Ο κόσμος που αντιδρούσε είτε απογοητεύτηκε είτε δραπέτευσε στο εξωτερικό, οπότε αντίδραση μηδέν.

Οι κυβερνήσεις είναι η μία πιο φιλική από την άλλη, και ειδικά η σημερινή κυβέρνηση όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, όλα τα υπογράφει.

Και τώρα θα υπογράψει με χαρά αλλά και βαριά καρδιά το τέταρτο μνημόνιο.

Και βλέπουμε.

Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται για το καλό μας.

Για να σωθεί η χώρα.

Ωραιότατα.

Σωθήκαμε.

Έρχεται η ανάπτυξη.

Όλα είναι τέλεια.

Θα εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας.

Θα την περνάμε φίνα.

Οπότε, ας βγάλουμε το σκασμό, ας παραβλέψουμε τους φτωχούς και τους ανέργους που συνεχώς αυξάνονται, ας παραβλέψουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες που -θέλοντας και μη- εγκαταλείπουν τη χώρα, ας παραβλέψουμε ότι όσοι μένουν εδώ στην πλειοψηφία τους δεινοπαθούν, ας παραβλέψουμε ότι οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, ας παραβλέψουμε τις αυτοκτονίες, ας παραβλέψουμε τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα, ας παραβλέψουμε βεβαίως και όσους πεθαίνουν λόγω του διαλυμένου συστήματος υγείας στα χρόνια των μνημονίων.

Ας τα παραβλέψουμε όλα γιατί έρχεται η ανάπτυξη.

Και θα εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας.

Αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις (βλέπε φτώχεια,εκμετάλλευση κλπ).

Αν συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε ξεπούλημα).

Λίγη υπομονή.

Τα εκατό χρόνια που υπογράψαμε την πλήρη υποθήκευση της χώρας κάποτε θα τελειώσουν.

Και βέβαια, όλα αυτά έγιναν για να σωθούμε.

Για τις επόμενες γενιές.

Γιατί με τις μεταρρυθμίσεις θα σωθούμε.

Το είπε κι ο Σημίτης.

Το λέει κι ο Στουρνάρας συνέχεια.

Κάτι θα ξέρουν οι σοφοί, δίκαιοι και καλοί αυτοί άνθρωποι.

Βέβαια, βρίσκουν και κάνουν γιατί στην πλειοψηφία τους “οι Έλληνες είναι καναπεδάκηδες” όπως σου είχα γράψει.

Συνεπώς, Έλληνες μή διαμαρτύρεστε, μη μιλάτε, μην αναπνέετε.

Όλα είναι τέλεια.

Μ.
Παόκι

Υ.Γ. Θα πρότεινα η φράση που βλέπω κατά καιρούς σε μέσα μαζικής δικτύωσης,”μνημόνια μέχρι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα”, να αποσυρθεί γιατί τα μνημόνια είναι παντοτινά σαν τα διαμάντια, ενώ το πρωτάθλημα έρχεται προσεχώς.

(Αγαπητό Παόκι, δεν υπάρχει κάποια χρεοκοπημένη χώρα που να την εγκαταλείπουν οι κάτοικοί της και να αναπτύσσεται. Δεν υπάρχει κάποια πτωχευμένη επιχείρηση στην οποία να βάζουν τα χρήματά τους επενδυτές. Είναι προφανές πια πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ούτε την διάθεση ούτε την πρόθεση να κάνουν κάτι για τη χώρα τους. Ο καθένας για τον εαυτό του. “Είναι κι αυτή μια στάσις. Νιώθεται.”. Άλλωστε, η ζωή περνάει -εφτά χρόνια πέρασαν από την χρεοκοπία και η ήττα πότισε τα πάντα- και πρέπει να ζήσουν κιόλας οι άνθρωποι. Τώρα είναι η ζωή, δεν είναι μετά. Η ευκαιρία ήταν το 2010, άντε μέχρι το 2012. Πάει, πέταξε. Αν οι Ισλανδοί που χρεοκόπησαν την ίδια εποχή με εμάς περίμεναν εφτά χρόνια για να αντιδράσουν, δεν θα είχαν αντιδράσει ποτέ. Οι Ισλανδοί αντέδρασαν αμέσως. Όσο για τον ΠΑΟΚ, τι να το κάνει το πρωτάθλημα στο προτεκτοράτο; Ούτε οι ολυμπιακοί δεν χαίρονται πια για τα πρωταθλήματα της ομάδας τους. Μνημόνια μέχρι να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.