Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία

Φίλε πιτσιρίκο
Όλο το σύστημα σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρώπη και Ελλάδα είναι χαρούμενο και ανακουφισμένο μετά τα χτεσινά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών με την επικράτηση, αφενός του διδύμου Μακρόν-Λεπέν και αφενός τη συσπείρωση του συνόλου των Γάλλων μενουμευρώπηδων -βλέπε μενουμεγερμανών- γύρω από τον άκρως συστημικό -όπως έχεις πει κι εσύ- Μακρόν.

Φυσικά, είναι κατάντια να περιμένουν κάποιοι να διαλύσει η γερμανική Ευρώπη μέσω της ακροδεξιάς Λεπέν -το ιδανικό δίδυμο όπως έγραψες θα ήταν για το δεύτερο γύρο το Μελανσόν Λεπέν, εκεί το ευρωγερμανικό κατεστημένο θα τρελλαινόταν-, όμως ούτε καν θα χρειαστεί.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και καταστάσεις που θα την κάνουν τη δουλειά.

Υπάρχουν πρώτα από όλα και πάνω από όλα οι δύο ηγέτες των μεγάλων υπερδυνάμεων Τραμπ και Πούτιν που επιθυμούν και απεργάζονται τη διάλυση της ΕΕ.

Υπάρχει η υπό κατάρρευση Ιταλία, η υπό κατάρρευση Ελλάδα, χώρες όπως η Φινλανδία και η Πολωνία που υπάρχει έντονος ευρωσκεπτικισμός, υπάρχει το Brexit και βέβαια υπάρχει η κατάσταση στην ίδια τη Γαλλία.

Μία Γαλλία που σπέρνει όσα επί δεκαετίες θέριζε, κάνοντας ή συμμετέχοντας σε δεκάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν και να διαλυθούν πολλές χώρες,να σκοτωθούν, να μείνουν ανάπηροι, να χάσουν τους δικούς τους και να γίνουν πρόσφυγες εκατομμύρια άνθρωποι.

Εκτός αυτού, χρόνια ήταν αποικιοκρατική χώρα, όπου επίσης σκότωνε αλλά και βασάνιζε, τρομοκρατούσε, εκτόπιζε και τα ρέστα όσους αντιστέκονταν.

Έτσι, είναι επόμενο να είναι ο βασικός στόχος πολλών ριζοσπαστικοποιημένων ανθρώπων, ομάδων, πληθυσμών.

Η γαλλική οικονομία έχει πληρώσει πολύ και θα πληρώσει ακόμη περισσότερο τα όσα συμβαίνουν με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που της στερούν ένα βασικό έσοδο καθώς περιορίζεται ο τουρισμός.

Όμως, το βασικότερο θέμα είναι πως συμμετέχοντας στη γερμανική ευρωζώνη διαρκώς χάνει και υποβαθμίζεται.

Όλοι χάνουν και οι Γερμανοί κερδίζουν.

Και είναι πολύ εντυπωσιακό που υπάρχουν ακόμη τόσοι μενουμευρώπηδες στη Γαλλία.

Καλά, στη χώρα μας δεν το συζητάω.

Και η τελευταία παρουσιάστρια, δημοσιογράφος κλπ σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια αλλά και στην κρατική ΕΡΤ χθες δήλωνε ανακούφιση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και καλούσε σε συσπείρωση των φιλοευρωπαϊκών -βλέπε φιλογερμανικών- δυνάμεων.

Οι μενουμευρώπηδες είναι και εδώ ενωμένοι δυνατοί. Ούτε από δημοψηφίσματα καταλαβαίνουν,ούτε από τίποτα.

Ελλάς Γαλλία συμμαχία.

Φυσικά, η χώρα μας είναι αυτή που πιο πολύ από όλες μέχρι στιγμής έχει νιώσει τη γερμανική μπότα, όμως αυτό δεν συγκινεί τους μενουμευρώπηδες.

Άλλωστε, γερμανόφιλοι Έλληνες πάντα υπήρχαν και πάντα κάποιοι θυσαύριζαν από τους κατακτητές.

Όμως, για όσα ανέφερα με συντομία παραπάνω,αλλά και άλλους πολλούς εσωτερικούς λόγους οικονομικούς κυρίως αλλά και πολιτικούς, κοινωνικούς κλπ, είναι σίγουρο ότι η γερμανική Ευρώπη θα διαλύσει.

Και τότε; Τι θα κάνουν οι γερμανόφιλοι Έλληνες;

Την απάντηση στην είχα γράψει στο “Να μην ανησυχούν οι μενουμευρώπηδες: Και να φύγουμε από το ευρώ θα πάμε στο μάρκο”.

Προς το παρόν ας περιμένουν και το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών για να πανηγυρίσουν την επικράτηση των φιλοευρωπαϊκών-φιλογερμανικών- δυνάμεων, μαζί με τους Γάλλους μενουμευρώπηδες.

Ελλάς Γαλλία συμμαχία.

Θα πανηγυρίσουν και όλα τα συστημικά ΜΜΕ παντού.

Βέβαια, για όλα αυτά ευθύνονται πρωτίστως και οι ανά την Ευρώπη σοσιαλιστές και αριστεροί ριζοσπάστες -μάλλον πρώην αριστεροί και πρώην ριζοσπάστες- που, όπως έχεις πει και συ πολλές φορές στο παρελθόν, έχουν προσκυνήσει απόλυτα το νεοφιλελευθερισμό.

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα για άλλη συζήτηση.

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, όταν υποψήφιοι για την προεδρία της Γαλλίας είναι ένας τραπεζίτης και μια ακροδεξιά, καταλαβαίνεις πως το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει έρθει. Μετανοείτε. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.