Η Τουρκία έχει άμεση δικτατορία

Μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας είχαμε στην Τουρκία, αφού οι Τούρκοι αποφάσισαν με δημοψήφισμα πως θέλουν δικτατορία του Ερντογάν.

Μπορεί η Δημοκρατία να γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά η Τουρκία είναι δίπλα στην Ελλάδα, οπότε έχει επηρεαστεί από την Δημοκρατία μας.

Όλα τα τουρκικά ΜΜΕ μιμήθηκαν τα ελληνικά ΜΜΕ -στο δημοψήφισμα του 2015- και υποστήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Ενδεικτικό του πόσο έχει επηρεάσει η Ελλάδα την Τουρκία -στο θέμα της Δημοκρατίας- είναι ότι οι Τούρκοι που ζουν στα παράλια ψήφισαν ΟΧΙ.

Βέβαια, και οι Τούρκοι που ψήφισαν ΟΧΙ θα λουστούν τον δικτάτορα Ερντογάν, όπως και οι υπόλοιποι.

Από την άλλη, το σωστό θα ήταν να είχε πάρει το ΟΧΙ στην Τουρκία 61,3% και να έβγαινε αμέσως μετά ο Ερντογάν και να έλεγε πως τιμάει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οπότε θα μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία στο δημοψήφισμα, λες και υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξει νοθεία.

Συνηθίζεται οι δικτάτορες να νικάνε στις εκλογές και στα δημοψηφίσματα που κάνουν.

Και βέβαια, ο Ερντογάν ήταν δικτάτορας και πριν το δημοψήφισμα.

Είναι ολοφάνερο -εδώ και καιρό- πως ο Ερντογάν έχει λαλήσει, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει από δω και πέρα.

Με δεδομένο πως υπάρχουν πολλοί παρμένοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, περιμένουμε να δούμε σε ποιον θα φορέσουν πρώτα τον ζουρλομανδύα, πριν κάνει τον πλανήτη Κούγκι.

Πάντως, η Τουρκία μπορεί να αποδειχτεί πρωτοπόρος στον 21ο αιώνα, αφού είναι βέβαιο πως και άλλοι βλαμμένοι ηγέτες θα θελήσουν να αποκτήσουν παντοδυναμία -όπως ο Ερντογάν- και θα κάνουν δημοψηφίσματα για να κάνουν δικτατορία.

Δικτατορία με δημοψήφισμα.

Άμεση Δικτατορία.

(Λέμε συνέχεια για το τι τραβάμε εμείς οι Έλληνες. Σκεφτείτε λίγο και τι τραβάνε οι Τούρκοι. Δεν είναι λίγοι οι δημοκράτες στην Τουρκία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.