Και ο καπιταλισμός σκοτώνει

Αρχικά, η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ έμοιαζε με μια ακόμα τρομοκρατική ενέργεια, και το μυαλό των περισσότερων πήγε στο ISIS.

Δέκα μέρες μετά, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν 28χρονο Γερμανορώσο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την επίθεση και φέρεται να είχε ως κίνητρο την κερδοσκοπία· λες και υπάρχει και άλλο κίνητρο στον κόσμο αυτό.

Ο συλληφθείς είχε στοιχηματίσει στην πτώση της μετοχής της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η εισαγγελία θεωρεί πως ο συλληφθείς ήλπιζε σε κέρδη της μετοχής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αν οι παίκτες της ομάδας τραυματίζονταν ή σκοτώνονταν.

Μάλιστα, διέμενε σε δωμάτιο στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε και η ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ -από εκεί στοιχημάτισε διαδικτυακά-, ώστε να έχει οπτική επαφή με το σημείο της βομβιστικής επίθεσης κατά του λεωφορείου που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές.

Πάνω στον τρόμο που έχει χτιστεί στην Ευρώπη γύρω από τους φανατικούς ισλαμιστές, ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλοι εγκληματίες στον κόσμο αυτό.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος κύριος είναι ένας καλός καπιταλιστής.

Στοιχημάτισε πως θα πέσει η μετοχή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αν σκοτωθούν οι παίκτες της.

Αυτό είναι ο καπιταλισμός: κάποιοι να σκοτώνονται και κάποιοι να γίνονται πλούσιοι από τον θάνατό τους.

Οι πόλεμοι δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται και κάποιοι άλλοι -λιγότεροι- βγάζουν δισεκατομμύρια.

Βέβαια, ο σωστός καπιταλιστής δεν πρέπει να συλληφθεί.

Μια διαρκής κομπίνα είναι ο καπιταλισμός αλλά πρέπει να τα κάνεις έτσι που να φαίνονται όλα νόμιμα.

Αυτό είναι το σημείο-κλειδί.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ισχυροί βρίσκουν πολύ καλές δικαιολογίες για να βομβαρδίσουν τους αδύναμους και φροντίζουν να μην αναγνωρίζουν οι ίδιοι τα δικαστήρια για εγκληματίες πολέμου.

Αλλά και στην κοινωνία, ο σωστός καπιταλιστής φροντίζει να μοιάζει πάντα νόμιμος μέσα στην διαρκή παρανομία που είναι ο καπιταλισμός.

Ναι, ο καπιταλισμός είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Αλλά είναι ένα έγκλημα που αφενός το έχουμε συνηθίσει και αφετέρου είναι νομιμοποιημένο.

Είναι πολύ βολικό να αναφέρονται κάποιοι στα θύματα των ισλαμοφασιστών.

Αν σκεφτούν πόσα είναι τα θύματα των καπιταλιστών -το κοντέρ δεν σταματάει λεπτό να γράφει εδώ και δεκαετίες-, θα τρομάξουν.

Αλλά αυτό δεν το λέει ποτέ κανείς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.