Καλά που δεν χρεοκοπήσαμε

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Συμπληρώθηκαν ήδη εφτά χρόνια από τη μέρα που στο πανέμορφο Καστελόριζο ξεκίνησε από τον ύποπτο και ανεκδιήγητο ΓΑΠ η μεγάλη σφαγή των Ελλήνων και συγχρόνως το μεγάλο ξεπούλημα της χώρας και του δημόσιου πλούτου,ο οποίος τώρα που δε μας ανήκει θα διαπιστώσουμε πόσο τεράστιος είναι.

Φυσικά, όλο αυτό το έγκλημα εκ προμελέτης αυτό είχε στόχο από την αρχή: τα πάσης φύσεως πλούτη που κρύβει αυτός ο χώρος που κάποτε ήταν χώρα και τώρα απλά αναμένουμε να δούμε ποιοι και πώς θα μοιράσουν τα κομμάτια του.

Και όλα αυτά χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Οι Έλληνες νοιάζονται μόνο για φτηνοθεάματα τύπου Survivor, δεν τους απασχολεί καθόλου που στην πλειοψηφία τους υποφέρουν και στερούνται του άρτου.

Αντί για άρτο και θέαμα, έχουν θέαμα χωρίς άρτο αλλά πέρα βρέχει, αρκούνται προσωρινά στο “Φραπεδάκι τσιπουράκι και στριφτό τσιγαράκι”, όπως σου είχα γράψει.

Τις δύο βασικές εξηγήσεις τις έχεις αναφέρει επαρκώς, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιδρούσαν είτε μετανάστευσαν είτε διορίστηκαν.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τους πάντες· πλην ελαχίστων που είχαν την αξιοπρέπεια να τον εγκαταλείψουν και να πάνε με τη Ζωή,τη ΛΑΕ κλπ.

Ξεπουλήθηκαν τα πάντα λοιπόν και το μεγαλύτερο μέρος και οι πιο πολλές υπογραφές πραγματώθηκαν επί Τσίπρα και λόγω Τσίπρα, καθώς πολλά από αυτά ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε άλλος να τα περάσει.

ΓΑΠ και Σαμαράς μπροστά του είναι πρόσκοποι, καθώς αυτός μάνι μάνι ψήφισε δύο μνημόνια -ενώ με ένα νόμο και ένα άρθρο θα τα έσκιζε-, ψήφισε υπερταμείο και κόφτη διαρκείας.

Άξιος.

Και βέβαια, δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μείνει να ξεπουλήσουν οι επόμενοι που θα έρθουν.

Ας μου εξηγήσει κάποιος, καθώς αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα, τράπεζες,το σύνολο του δημόσιου πλούτου και προσεχώς και του ιδιωτικού έχει περάσει στα χέρια των δανειστών.

Φυσικά, όλα αυτά έγιναν -έτσι τουλάχιστον ταΐζουν με σανό το πόπολο δανειστές, ολιγάρχες και οι υπάλληλοι τους ΜΜΕ, τραπεζίτες και τα ρέστα-, για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε λοιπόν, έχουμε κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι, ενώ οι μεγάλες εταιρείες και όμιλοι στον καιρό των μνημονίων εκτόξευσαν τα κέρδη τους.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες νέοι.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έγινε το εγκληματικό PSI,το οποίο αποτελείωσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και πλήθους άλλων φορέων και οργανισμών.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως το εθνικό σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα οι ιθαγενείς του χώρου αυτού που κάποτε ήταν χώρα, αν δε διαθέτουν παράδες και μάλιστα πολλούς,να μην έχουν περίθαλψη και πολλές φορές φάρμακα.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε έχει εγκαταλειφθεί πλήρως η εθνική άμυνα με αποτέλεσμα οι γείτονες να έχουν αποθρασυνθεί.

Ίσως βέβαια η λύση στα προβλήματα μας θα ήταν μια νέα Τουρκοκρατία όπως και συ με απολαυστικό τρόπο διαχρονικά έχεις γράψει σε πλήθος κειμένων, συμφωνώ και επαυξάνω με το “Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχουν αυξηθεί δραματικά οι αυτοκτονίες.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχουν αυξηθεί δραματικά οι άστεγοι.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχουν αυξηθεί δραματικά οι άποροι και αυτοί που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για να μη χρεοκοπήσουμε και καταστραφούμε, έχουν αυξηθεί δραματικά τα παιδιά που υποσιτίζονται.

Και σε όλα αυτά και πολλά άλλα, πιτσιρίκο, ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο;

Ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Ότι τα δύσκολα έρχονται.

Καλά που δεν χρεοκοπήσαμε.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, ευτυχώς που δεν χρεοκοπήσαμε. Άγιο είχαμε. Πάντως, έχει δίκιο ο Τσίπρας όταν λέει πως κανείς δεν αντιδρά σε όλα αυτά, οπότε όλα καλά είναι στην Ελλάδα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.