Ο Φιγιόν λέει πως η Γαλλία κινδυνεύει να πτωχεύσει σαν την Ελλάδα

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός υποψήφιος για την γαλλική προεδρία -καλά, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι είναι από συντηρητικοί μέχρι φασίστες- δήλωσε πως «η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει ένα κράτος σε πτώχευση σαν την Ελλάδα».

Πτώχευση; Ελλάδα;

Τι είναι αυτά που λέει ο Φιγιόν;

Γιατί ο Φιγιόν συκοφαντεί την Ελλάδα;

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει.

Είναι θέμα χρόνου να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας και να απελευθερώσουμε το μέλλον.

Να θυμίσω πως, πριν από μερικούς μήνες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη επειδή ο Βαρουφάκης είχε πει στον Μάριο Ντράγκι «είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας».

Δεν το ήξερε ο Ντράγκι πως η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει πέντε χρόνια πριν του το πει ο Βαρουφάκης, οπότε έπαθε σοκ ο άνθρωπος.

Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν παραδεχτεί ακόμα πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών 7 χρόνια, η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευθεί, έχει capital controls δυο χρόνια, έχει φάει τρία Μνημόνια και πάει για το τέταρτο, η οικονομία της είναι διαλυμένη, η ανεργία καλπάζει, οι Έλληνες την εγκαταλείπουν αλλά η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα.

Πώς θα βρεις τη λύση στο πρόβλημα, αν δεν παραδεχτείς την ύπαρξη του προβλήματος;

Δεν θα την βρεις.

Μνημόνια μέχρι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

(Θα κηρύξει κάποια στιγμή πτώχευση η Γαλλία και θα λένε οι Έλληνες «κοίτα οι καημένοι οι Γάλλοι τι πάθανε. Μακριά από εμάς.».)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.