Ο Φιγιόν λέει πως η Γαλλία κινδυνεύει να πτωχεύσει σαν την Ελλάδα

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός υποψήφιος για την γαλλική προεδρία -καλά, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι είναι από συντηρητικοί μέχρι φασίστες- δήλωσε πως “η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει ένα κράτος σε πτώχευση σαν την Ελλάδα”.

Πτώχευση; Ελλάδα;

Τι είναι αυτά που λέει ο Φιγιόν;

Γιατί ο Φιγιόν συκοφαντεί την Ελλάδα;

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει.

Είναι θέμα χρόνου να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας και να απελευθερώσουμε το μέλλον.

Να θυμίσω πως, πριν από μερικούς μήνες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη επειδή ο Βαρουφάκης είχε πει στον Μάριο Ντράγκι “είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας”.

Δεν το ήξερε ο Ντράγκι πως η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει πέντε χρόνια πριν του το πει ο Βαρουφάκης, οπότε έπαθε σοκ ο άνθρωπος.

Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν παραδεχτεί ακόμα πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών 7 χρόνια, η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευθεί, έχει capital controls δυο χρόνια, έχει φάει τρία Μνημόνια και πάει για το τέταρτο, η οικονομία της είναι διαλυμένη, η ανεργία καλπάζει, οι Έλληνες την εγκαταλείπουν αλλά η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα.

Πώς θα βρεις τη λύση στο πρόβλημα, αν δεν παραδεχτείς την ύπαρξη του προβλήματος;

Δεν θα την βρεις.

Μνημόνια μέχρι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

(Θα κηρύξει κάποια στιγμή πτώχευση η Γαλλία και θα λένε οι Έλληνες “κοίτα οι καημένοι οι Γάλλοι τι πάθανε. Μακριά από εμάς.”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.