Πλουραλισμός αποβλάκωσης

Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από την ημέρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες;

Χτυπιόταν η Νέα Δημοκρατία για την πολυφωνία και την δημοκρατία που πλήττονται.

Ούρλιαζαν οι φιλελέδες και οι μενουμευρώπηδες πως έχουμε χούντα επειδή μπορεί να μην έπαιρνε τηλεοπτική άδεια ο Αλαφούζος και ο Κυριακού.

Και σήμερα;

Τι γίνεται σήμερα;

Σήμερα, ανοίγεις την τηλεόραση και πέφτεις από το ένα σκουπίδι στο άλλο.

Τρομερή πολυφωνία και πλουραλισμός στην ενημέρωση.

Τηλεπαιχνίδια, ταλέντα -πολλά ταλέντα-, ξεπεσμένοι σταρ και τηλεστάρ και όλο το σκουπιδαριό των ημερών της “ευημερίας” είναι στην θέση του.

Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Οι Έλληνες αδυνατούν να ξεφύγουν από τα σκουπίδια. Είναι η κύρια τροφή τους.

Αν ανοίξει κάποιος την ελληνική τηλεόραση -και δεν ξέρει τι συμβαίνει στη χώρα-, αποκλείεται να σκεφτεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα χρεοκοπημένη και διαλυμένη.

Θα σκεφτεί πως οι Έλληνες έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους και κάνουν πλάκα με διάφορα ψώνια που θέλουν να γίνουν γνωστά και να κάνουν καριέρα.

Αυτός είναι ο πλουραλισμός στην ενημέρωση που ήθελαν για τα χάπατα.

Ένας πλουραλισμός αποβλάκωσης.

Ένας πλουραλισμός ηλιθιότητας.

(Έλεγε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στην παράστασή του πως οι Έλληνες λένε “να ανοίξουμε την τηλεόραση να χαζέψουμε. Λες και δεν είναι αρκετά χαζοί ήδη, και χρειάζονται και την τηλεόραση”.)

(Ξέρω πως έχω γράψει άπειρες φορές πως θα έπρεπε να φτιάξουμε τα δικά μας ΜΜΕ και πως είναι εντυπωσιακό πως δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ούτε ένα εναλλακτικό ΜΜΕ -μετά από εφτά χρόνια χρεοκοπίας-, αλλά πια έχω καταλάβει και για ποιο λόγο δεν το καταφέραμε. Ποιος θα το στήριζε αυτό το ΜΜΕ; Όλοι αυτοί οι λούμπεν που σαπίζουν όλη μέρα με τις ηλιθιότητες της ιδιωτικής τηλεόρασης; Δύσκολο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.