Πού ‘ναι η μπάλα;

Φίλε πιτσιρίκο
Ένα ωραιότατο, σοφό και διαχρονικό οπαδικό σύνθημα λέει “πού ‘ναι η μπάλα;”. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εκφράζει τέλεια τα όσα γίνονται στη χώρα μας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

Στη χώρα μας, αυτοί που έλεγαν οτι θα σκίσουν τα μνημόνια έφεραν το τρίτο, θα φέρουν τώρα το τέταρτο, αλλά πανηγυρίζουν. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Από την άλλη, οι επόμενοι λένε οτι δεν τα ψηφίζουν -βέβαια ψήφισαν μία χαρά το τρίτο μνημόνιο-, αλλά φυσικά θα τα εφαρμόσουν γιατί λένε πως οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα.

Για τον κόσμο και τι δεν έχεις γράψει εσύ και πολλοί αναγνώστες.

Αφασία και αδράνεια.

Πιστεύω πως “οι Έλληνες είναι καναπεδάκηδες”.

Όμως, συμφωνώ επίσης πως είναι εκκωφαντική η σιωπή των πνευματικών ανθρώπων και των καλλιτεχνών.

Ωραία, πολλοί από αυτούς διορίστηκαν ή βολεύτηκαν ή έκαναν συμφωνίες. Οι υπόλοιποι;

Για να πάμε στην Ευρώπη, γίνεται ο κακός χαμός.

Σε Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία και αλλού -πού να πρωτοπεί κανείς-,τα θέματα είναι τεράστια τόσο με την κρίση όσο και με την “τρομοκρατία”.

Και στη γειτονιά μας παντού χαμός.

Στη Συρία νέοι βομβαρδισμοί και έξι χρόνια πόλεμος με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, εκατομμύρια πρόσφυγες και άπειρη υποκρισία.

Στο Αιγαίο και στην Κύπρο χοντρά παιχνίδια.

Και λίγο πιο κάτω στη Βόρεια Αφρική, σφαγές, εμφύλιοι, συνεχείς
ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Πιτσιρίκο, γράφεις συχνά ότι κάτι χοντρό ετοιμάζουν οι μεγάλοι προσεχώς και φοβάμαι οτι έχεις δίκιο.

Προς το παρόν, όμως, σε αφήνω γιατί όπως κάθε Κυριακή:

Αρχίζει το ματς

Αδειάζουν οι δρόμοι…

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, δεν γράφω ότι “οι μεγάλοι ετοιμάζουν κάτι χοντρό”· γράφω πως βλέπω αναπόφευκτη τη γενική σύρραξη. Άλλωστε, είναι σαν να συμβαίνει ήδη. Αλλά εμείς κάνουμε πως δεν το βλέπουμε και πως όλα αυτά τα θανατικά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Δεν πειράζει, ο ΠΑΟΚ να κερδίζει. Να κερδίζει η ομάδα του καθενός. Όπαδοί όλοι. Τουλάχιστον στο Survivor να είμαστε ενωμένοι. Γιατί για την Ελλάδα δεν θα ενωθούμε ποτέ. Δεν έχει χαθεί η μπάλα, έχει χαθεί το γήπεδο. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.