Τα ονόματα των παικτών του Survivor δόθηκαν στις σήραγγες της Κορίνθου-Πατρών

Τα ονόματα των παικτών του Survivor αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στις σήραγγες της Κορίνθου-Πατρών.

Η πρώτη σήραγγα θα ονομάζεται Λάουρα, ενώ η δεύτερη θα πάρει το όνομα του Γιάννη Σπαλιάρα και η τρίτη το όνομα του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Για τις υπόλοιπες σήραγγες θα ψηφίσουν οι πολίτες, ώστε να τηρηθούν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και να δοθούν τα ονόματα των πιο δημοφιλών παικτών για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα.

Η ονοματοδοσία των νέων σηραγγών της Ολυμπίας Οδού έχει έντονους συμβολισμούς, αφού συμβολίζει την Ελλάδα που αγωνίζεται για ένα σάντουιτς και μια τυρόπιτα.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη οι σήραγγες να πάρουν τα ονόματα των πρωθυπουργών της χρεοκοπίας και των Μνημονίων.

Δηλαδή, η πρώτη σήραγγα θα έπαιρνε το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, η δεύτερη το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, η τρίτη του Αντώνη Σαμαρά, η τέταρτη του Αλέξη Τσίπρα και οι επόμενες θα έμεναν αβάφτιστες, ώστε να πάρει η κάθε μία τα ονόματα των επόμενων πρωθυπουργών που θα ψηφίζουν Μμνημόνια.

Το πρόβλημα ήταν πως θα τελείωναν οι σήραγγες αλλά δεν θα τελείωναν τα Μνημόνια, οπότε θα ήταν άδικο για τους πρωθυπουργούς που θα ψηφίζουν τα Μνημόνια το 2035, αφού δεν θα υπήρχε σήραγγα για να πάρει το όνομά τους.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως στην Ελλάδα τσακωνόμαστε ακόμα και για το όνομα που θα έχουν τα τούνελ στις εθνικές οδούς, χώρια που θεωρείται τιμητικό να δίνεις το όνομα κάποιου σε ένα τούνελ, αν και τα τούνελ είναι ιδανικά για ποντίκια· να δίνουμε ονόματα και στους υπονόμους.

Αφού μας έχουν πάρει τη χώρα, μόνο τα ονόματα θα μας μείνουν.

Η σωστή κίνηση θα ήταν το πρώτο τούνελ να λέγεται Άνγκελα Μέρκελ, το δεύτερο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πάει λέγοντας.

Αλλά δεν έχουμε χιούμορ.

(Έχω φάει στη μάπα για τόσα χρόνια τον φρικαλέο δρόμο Κορίνθου-Πατρών, και τώρα που τον έφτιαξαν δεν θα πάμε στη Ζάκυνθο για το Πάσχα γιατί δεν παίζουν φράγκα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.