Τα παιδιά στο Γκάζι

Ένα βράδυ στα τέλη του Ιουνίου του 2011, έφυγα με μια φίλη μου από το Σύνταγμα και πήγαμε στο Γκάζι. Έπρεπε να πάμε.

Ήταν η πρώτη φορά, μετά από ένα μήνα, που πήγαινα κάπου αλλού εκτός από την πλατεία Συντάγματος.

Μέσα στην ένταση εκείνων των ημερών, στο μυαλό μου είχε σχηματιστεί η εντύπωση πως όλη η Αθήνα ήταν στο Σύνταγμα.

Δεν ήταν εντύπωση, ήταν βεβαιότητα.

Η επίσκεψη στο Γκάζι με προσγείωσε στην πραγματικότητα.

Στο Γκάζι γινόταν χαμός από κόσμο, ο οποίος την περνούσε τζάμι και δεν έδινε δεκάρα για το τι συνέβαινε στο Σύνταγμα, ούτε ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το αν θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

Ήταν προφανές πως, αυτό το πανηγύρι στο Γκάζι, συνέβαινε κάθε μέρα.

Ήμουν τόσο στην καρακοσμάρα μου εκείνες τις ημέρες, που, μάλλον, θεωρούσα θέμα χρόνου τα παιδιά από το Γκάζι να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν κατέβηκαν ποτέ.

Θυμήθηκα εκείνη την βραδιά προχτές που έβλεπα το Survivor στο σπίτι μιας φίλης μου.

Είδαμε ένα ολόκληρο επεισόδιο.

Το Survivor δεν βλέπεται -είναι μάλλον βαρετό ή τουλάχιστον ήταν βαρετό το συγκεκριμένο επεισόδιο, αν και δεν ξέραμε τι είχε γίνει πιο πριν- αλλά ξεσκιστήκαμε στα γέλια με αυτά που έγραφαν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι μάλλον ήξεραν τα πάντα με λεπτομέρειες.

Κάποια σχόλια ήταν καταπληκτικά. Κλαίγαμε από τα γέλια.

Βλέποντας τα χιλιάδες σχόλια για το Survivor στο Twitter, σκέφτηκα πως μάλλον ανήκουν στα παιδιά που ήταν στο Γκάζι το 2011.

Δεν ξέρω τι απέγιναν οι χιλιάδες χρήστες του Twitter που συμμετείχαν δυναμικά στις διαδηλώσεις -και έγραφαν μανιωδώς-, εκτός βέβαια από αυτούς που ξέρω πως διορίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έπαψαν να είναι αναρχικοί επαναστάτες.

Πάντως, το άλλοτε επαναστατημένο Twitter είναι πια σαν μεσημεριανάδικο.

Βλέποντας τα σχόλια για το Survivor -και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές- να μονοπωλούν το Twitter, σκέφτηκα πως τα παιδιά στο Γκάζι παρέμειναν σταθερά στις επιλογές τους.

Επίσης, τώρα που πέρασαν εφτά χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας -και έχουμε την πλήρη εικόνα για την στάση της ελληνικής κοινωνίας- σκέφτομαι πως τα παιδιά από το Γκάζι μάλλον είχαν δίκιο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.