Το πρόβλημα της Ελλάδας και η λύση

Υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση πως η Ελλάδα σέρνεται τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της αξιολόγησης που δεν κλείνει.

Η Ελλάδα δεν σέρνεται τους τελευταίους μήνες.

Η Ελλάδα σέρνεται από την ημέρα που ψηφίστηκε το πρώτο Μνημόνιο.

Από την στιγμή που ψηφίστηκε το πρώτο Μνημόνιο, η πορεία της χώρας ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το μόνο που θα μπορούσε να την αλλάξει θα ήταν μια μαζική και ακομμάτιστη αντίδραση των Ελλήνων, με την ταυτόχρονη παραπομπή στην Δικαιοσύνη των υπεύθυνων για την χρεοκοπία της χώρας.

Αυτό δεν συνέβη.

Οι Έλληνες ψήφισαν τα κόμματα που στρέφονταν κατά του Μνημονίου -αρχικά την Νέα Δημοκρατία το 2012 και στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015- και είδαν αυτά τα κόμματα να παίρνουν την κυβέρνηση και αν ψηφίζουν Μνημόνια.

Κάπως έτσι, οι εκλογές στην Ελλάδα έγιναν ανέκδοτο, ενώ η ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος -χωρίς καμία αντίδραση από τους πολίτες, τους πολιτικούς και τα κόμματα- ήταν η ταφόπλακα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα σέρνεται για πάντα.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μια σημαντική παρανόηση.

Οι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως ορίζουν την τύχη της χώρας τους και των ζωών τους -τα κόμματα, η Βουλή και οι εκλογές διαιωνίζουν αυτή την εσφαλμένη εντύπωση-, ενώ η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.

Πάντα η Ελλάδα ήταν προτεκτοράτο αλλά τώρα πια είναι και επίσημα.

Υπάρχει τρόπος να πάει η Ελλάδα καλύτερα.

Να διοικηθεί απευθείας από Γερμανούς και άλλους “εταίρους”.

Όσο υπάρχουν κόμματα που θέλουν να δίνουν την εντύπωση πως κυβερνούν και σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα είναι στα πράγματα για να έχει κάποια πρόσβαση στη μάσα, η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν έχει κανένα μέλλον η Ελλάδα με γραφικούς αριστερούς -που δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε περίπτερο- αλλά ούτε με δεξιά ανέκδοτα σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Από τη στιγμή που οι Έλληνες δεν θέλουν να απελευθερώσουν τη χώρα τους, η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να κυβερνηθεί -χωρίς εκλογές- από Γερμανούς τεχνοκράτες.

Σταδιακά, θα πρέπει να αντικατασταθεί και ο πληθυσμός της χώρας με πολίτες από άλλες χώρες.

Αν συμβούν αυτά τα δυο, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον και θα γνωρίσει μέρες δόξας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.