Αθήνα 2017 μ.Χ

Μετέφεραν το κείμενο –κοντά στις 700 σελίδες– με το δέος και την προσοχή που επιβάλλεται για κάτι που είναι συνυφασμένο με την σωτηρία της χώρας. Γραμμένο από τα χεράκια του Δόκτορος, το ιερό κείμενο πέρασε την πόρτα του «ναού της Δημοκρατίας» κι ετοιμάζεται να ψηφιστεί από τις ιέρειές της, δηλαδή τους Έλληνες βουλευτές.

Θα περάσει τις ατραπούς της ψηφοφορίας με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, όμως κι οι βουλευτές που είναι αντίθετοι –λέμε τώρα!– με την ψήφισή του, έχουν δεσμευτεί πως θα το εφαρμόσουν, εάν και όταν χρειαστεί.

Την παραμονή της διαδικασίας, ο Τσακαλώτος είδε στον ύπνο του έναν υπάλληλο της Κομισιόν με πορφυρό κοστούμι, να του δείχνει τον τόμο με τα απαιτούμενα από τους δανειστές μέτρα και μετά να του φωνάζει δυνατά στο αυτί: «Ετούτο Νίκα, παλιομαλάκααα!».

Είχαν άλλωστε περάσει περισσότεροι από δώδεκα μήνες από την τελευταία φορά που επικυρώσαμε ένα παρόμοιο κείμενο, και νιώθαμε κάπως περίεργα ως περιούσιος λαός που βασανίζεται για τις αμαρτίες του στην γη της Επαγγελίας.

Το καινούργιο μνημόνιο σώζει, έλεγαν τα μεγάφωνα των τηλεοράσεων.

Κι αυτή η αξιολόγηση πρέπει το ταχύτερο δυνατό να κλείσει, έψελναν τα παπαγαλάκια της σεσημασμένης δημοσιογραφίας παραδίπλα.

Ευτυχείτε, ω Έλληνες! Οι Ευρωπαίοι εταίροι σας δεν σας ξεχνούν!

Θα έρθουν κι άλλα δάνεια, θα έρθουν κι άλλα μνημόνια!

Μέχρι να περιφέρουν εσάς και τα παιδιά σας, και τα παιδιά των παιδιών – Ιουδαίους και Αθίγγανους μαζί – στα σοκάκια της οικουμένης, μέχρι να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα για να δικαστεί ο Χριστοφοράκος της SIEMENS, μέχρι να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας.

Μνημόνια μέχρι να απορροφήσει η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία του Παππά, την Αμερικανική NASA.

Έξω όμως από τις βαριές ξύλινες πόρτες της Βουλής, ο λαός με φλογισμένα τα μάτια έχει ξεχυθεί στους δρόμους.

Μαθητές, φοιτητές, πρώην και νυν εργάτες σχηματίζουν πομπές και προχωρούν γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία.

Είμαστε οι πρώτοι κι ακολουθάνε αναστημένοι χίλιοι νεκροί!

Ο Άγιος Διονύσιος με το ιερό του σανδάλι, η Αγία Βαρβάρα και τώρα η Αγία Ελένη που έφτασε μόλις από την κοσμοπολίτικη και πανάκριβη Βενετία.

Πλήθος λαού τραβάει selfies με το λείψανο της αγίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιμένει μαζί με τους αρχιπαπάδες σαν κλαρινογαμπρός στην είσοδο της εκκλησίας και μαζί του όλοι οι σιχαμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Αγήματα του στρατού και της αεροπορίας αποδίδουν τιμές στο λείψανο, ενώ ταυτόχρονα παιανίζουν οι μπάντες, μία από την Ελλάδα και μία από την Ιταλία.

Όχι δεν θα έβλεπε κάποιος τις εικόνες αυτές ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Βρετανία, ούτε στις Σκανδιναβικές χώρες, ούτε στην Γερμανία, ούτε στην Ελβετία.

Αντίθετα, ανθεί η λατρεία των τοτέμ στις χώρες του νότου, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία.

Λιτανείες, θαύματα και άγιοι σε κάθε γωνία.

Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν τα παθήματα των λαών των χωρών του νότου έχουν να κάνουν και με την ποσότητα αλλά και το είδος της μ@λακίας που τους δέρνει, ανεξαρτήτως του θρησκευτικού δόγματος που ακολουθούν.

Σκέφτομαι επίσης πόσο εύκολο πράγμα είναι εδώ και αιώνες για τους πολιτικούς απατεώνες η χειραγώγηση των μαζών σε αυτές τις χώρες.

Αφήνουν σε μια γωνιά το σανό και οι πολίτες πηγαίνουν μόνοι τους και το τρώνε.

Μέχρι που σκάνε κι αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις.

Πετάει ο γάιδαρος πατριώτη;

Πετάει κι ας είναι φορτωμένος με 7,5 διΣ. «αντίμετρα»!

Survivor ο γάιδαρος πατριώτη, μαχητής και διάσημος!

Και φυσικά, ιπτάμενος.

Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, βλέπεις εικόνες από την πατρίδα και αυτόματα κοιτάς την ημερομηνία για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει γίνει κανένα λάθος.

Η Ελλάδα έχει ισορροπήσει όπως γράφεις κι εσύ φίλε μου Πιτσιρίκο. Στο τελευταίο σκαλοπάτι της ανισορροπίας.

Τρολάρει καθημερινά τον εαυτό της και περιμένει να έρθει η Δευτέρα Παρουσία για να σωθεί.

Να αναστηθούν οι νεκροί, να κριθούν οι ζωντανοί και να τοποθετηθούν οι Έλληνες δεξιά του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Σε έναν τόπο γεμάτο με πεντανόστιμο πιλάφι και πανέμορφα ουρί του παραδείσου.

Αρκεί να μας βοηθήσει λιγάκι κι η Παναγιά η Ταλιμπανιώτισσα, μεγάλη η χάρη της.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγπαητέ Ηλία, άργησα αλλά το κατάλαβα: Αντίδραση από ανθρώπους που σταυροκοπιούνται συνέχεια δεν μπορεί να υπάρξει. Όταν τα περιμένεις όλα από τον Θεό, πέφτεις σε παθητικότητα. Αν δεν γίνει και στην Ελλάδα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας και αν δεν φύγει από την προμετωπίδα του Συντάγματος η φράση «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Επίσης, στην Ελλάδα, μετά από εφτά χρόνια χρεοκοπίας, είναι περισσότεροι οι παπάδες από τους γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και βέβαια, οι παπάδες μπορούν να είναι όσοι θέλουν αλλά να τους πληρώνουν μόνο οι πιστοί, όπως γίνεται στην Γερμανία. Και να ήταν και πιστοί οι Έλληνες, θα ήταν ίσως καλό. Ο καθένας τους θέλει τον Θεό και την Παναγία μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Περίεργος τόσος παρτακισμός από τόσο πιστούς ανθρώπους. Αυτό δεν είναι πίστη, είναι μόνο φόβος. Να είσαι καλά, Ηλία. Αμήν.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.