Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε θέση για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, και το χαρακτήρισε “πέτσινο”.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως άλλος Αλέφαντος, είπε ότι ο ΠΑΟΚ έχει φέτος καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, μίλησε για την παράγκα του ποδοσφαίρου και για το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε στο γήπεδο, αφού αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα: ότι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο οικογένειες με παιδιά.

Βέβαια, οικογένειες με παιδιά δεν πήγαιναν ποτέ στο γήπεδο στην Ελλάδα, αφενός γιατί πρέπει να είσαι τρελός να πάρεις το παιδί στο γήπεδο με τους χαπακωμένους, και αφετέρου επειδή ο μπαμπάς έχει σαν δικαιολογία το γήπεδο για να κουτουπώσει την γκόμενα -οπότε δεν μπορεί να σέρνει και τα κουτσούβελα μαζί στο ξενοδοχείο-, ενώ και η γυναίκα βρίσκει ευκαιρία να φασωθεί με τον κουμπάρο, ενώ λείπει ο άνδρας της.

Πολλοί ειρωνεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ο Μητσοτάκης δείχνει τον νέο ρόλο που μπορούν να έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Αφού η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και οι πολιτικοί είναι διακοσμητικοί, θα μπορούσαν να κάνουν άλλα πράγματα, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Να βγαίνουν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και να μεταδίδουν αγώνες ποδοσφαίρου.

Να λέει ο Τσίπρας πως ο σέντερ φορ είναι “παλτό” και να του λέει ο Μητσοτάκης “Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου! Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα!”.

Μετά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, να καταβρέχουν τους παίκτες με σαμπάνια και τέτοια.

Μπορούν ακόμα οι πολιτικοί να πηγαίνουν σε τηλεπαιχνίδια, να τραγουδάνε στο The Voice, να μεταμφιέζονται σε διάσημους σταρ, να μαγειρεύουν για τους παίκτες στο Survivor, και άλλα τέτοια που αρέσουν πολύ στους Έλληνες.

Θα έλεγα να πηγαίνουν και σε μεσημεριανάδικα αλλά ο Μητσοτάκης έχει πάει ήδη στην Τατιάνα -για να μας ενημερώσει πώς τα ξαναβρήκε με την γυναίκα του-, οπότε αποδεικνύει πόσο μπροστά είναι.

Είναι προφανές πως τα μεγάλα λόγια και τα προγράμματα των πολιτικών δεν πείθουν κανέναν πια στην διαλυμένη υποθηκευμένη Ελλάδα.

Πρέπει οι πολιτικοί να αλλάξουν ρόλο και να βρουν τον νέο ρόλο που τους ταιριάζει στο προτεκτοράτο.

Όπως κάνουμε κι εμείς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.