Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που περνάει δυο Μνημόνια, ενώ -αν εξαντλήσει την τετραετία- μπορεί να περάσει και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο.

Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με τα Μνημόνια αλλά με το ποιος θα είναι κυβέρνηση για να τα περάσει.

“Νοιάζεστε μόνο για τις καρέκλες” λένε στην κυβέρνηση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά κι αυτοί μόνο για τις καρέκλες νοιάζονται, οπότε ας αφήσουν να κατηγορούν ως καρεκλοκένταυρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που δεν νοιάζονται για τις καρέκλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει περίπατο στην πολιτική σκηνή του προτεκτοράτου.

Από την στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ πάση θυσία -ακόμα κι αν δεν μείνει ούτε ένας Έλληνας στην Ελλάδα-, ο μόνος δρόμος είναι τα Μνημόνια.

Οι “να μαζευτούμε να τους ρίξουμε” ξεχνούν να πούν ποιον θα φέρουμε ή αν δεν θα φέρουμε κανέναν και θα πάψουμε επιτέλους τις αναθέσεις, παίρνοντας την τύχη μας και τη χώρα μας στα χέρια μας.

Ρίχνεις εύκολα τον οποιονδήποτε, το θέμα -όπως διαπιστώνουμε από το 2010 και μετά- είναι τι θα κάνεις μετά.

Ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015 αφού η χώρα είχε χρεοκοπήσει -πέντε χρόνια πριν- και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περάσει ήδη δυο Μνημόνια.

Η προσπάθεια των ακραίων φιλελέδων και ακροδεξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσουν το αφήγημα πως η χώρα καταστράφηκε τα δυο τελευταία χρόνια είναι βλακώδης, λες και είμαστε όλοι χρυσόψαρα.

Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

Ο Τσίπρας το ξέρει αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως δεν είχε καμία πρόθεση να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Ο Τσίπρας ήξερε πως αυτό θα άνοιγε τον δρόμο, για να βρεθεί στην Δικαιοσύνη και ο ίδιος.

Από την άλλη, ακόμα και σήμερα είναι ταμπού στην Ελλάδα να πει κάποιος πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Μάλιστα, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε κάνει επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επειδή ο δεύτερος είχε πει στον Μάριο Ντράγκι πως είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Δηλαδή, του είπε πει όχι μόνο την αλήθεια αλλά κάτι που ο Ντράγκι ήδη γνώριζε.

Γιατί προσέφυγε η Ελλάδα στο ΔΝΤ;

Γιατί πέφτουν τα Μνημόνια βροχή;

Επειδή η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει, οι Έλληνες δεν είναι αυτοί που βλέπετε γύρω σας αλλά κάποιοι άλλοι καλύτεροι, και ο Τσίπρας είναι αριστερός και οδηγεί την Ελλάδα στην ανάπτυξη, ψηφίζοντας το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο.

Όλα μια χαρά.

Αλλά μάλλον η σημερινή ελληνική “κοινωνία” είναι πια μια περίπτωση για ψυχίατρους.

Μπορεί να ήταν από πάντα.

(Η κρίσιμη χρονιά ήταν το 2010. Τότε παίχτηκε το μέλλον της Ελλάδας. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω αλλά, αφού δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας το 2010, αφού οι Έλληνες δεν έκαναν αμέσως κεντρικό αίτημα την απονομή Δικαιοσύνης, η Ελλάδα ήταν βέβαιο πως θα χαθεί. Εγώ επιμένω πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Και θα το γράφω, αν και δεν έχει κανένα νόημα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.