Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι για πάντα στις καρδιές μας

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραιτηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο από τα καθήκοντα του , και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και χάθηκε στο διάστημα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ως καθήκον να φιστικώνει την βασίλισσα Ελισάβετ αλλά η Ελισάβετ επηρεάστηκε από τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν και ψάχνει για έναν πιτσιρικά να της κάνει τρέλες.

Από την άλλη, ήταν λογικό να παραιτηθεί ο Φίλιππος γιατί είναι πια 95 χρονών γεροξεκούτης και τα κάνει πάνω του.

Δεν είναι καθόλου ωραίο να είσαι σε συνάντηση με άλλους πρίγκιπες και βασιλιάδες, και να πρέπει να σου αλλάξουν πάνες.

Χώρια που στα 96, θα του φεύγουν οι κλανιές του Φίλιππου και αυτά δεν είναι ωραία πράγματα για έναν γαλαζοαίματο, γιατί το βασιλικό πρωτόκολλο απαγορεύει να πέρδονται οι γαλαζοαίματοι.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες τέτοιες σαχλαμάρες για αυτό το ραμολιμέντο τον Φίλιππο αλλά θα σοβαρευτώ, για να ικανοποιήσω -εκτός από τους χαζοχαρούμενους αναγνώστες- και τους σοβαρούς αναγνώστες του μπλογκ, που υπολογίζω πως είναι τουλάχιστον τρεις.

Είμαστε στο 2017 και είναι πρώτη είδηση πως παραιτήθηκε ένα κούσαλο που είναι πρίγκιπας.

Δηλαδή, στον 21ο αιώνα, υπάρχουν βασίλισσες και πρίγκιπες.

Και αυτά συμβαίνουν στον “πολιτισμένο” κόσμο.

Επίσης, στον “πολιτισμένο” κόσμο, υπάρχει εκπρόσωπος του Θεού στη Γη, ο Πάπας.

Κι εσείς περιμένετε να αντιδράσουν οι άνθρωποι που δέχονται να υπάρχουν βασίλισσες και Πάπες· τους αποθεώνουν μάλιστα.

“Μα είναι θεσμοί, πιτσιρίκο”.

Χέστηκα.

Αυτό που λέμε θεσμοί είναι -τις περισσότερες φορές- βλακώδεις συνήθειες του παρελθόντος, που ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμα είναι για να κρατάνε τους ανθρώπους δεμένους και χάπατα.

Μόνο και μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται πως υπάρχουν βασιλιάδες και βασίλισσες που δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα στη ζωή τους και θα ζουν πλουσιοπάροχα, ενώ θα είναι βασιλιάδες μέχρι να τα τινάξουν και θα τους διαδεχτούν παιδιά και εγγόνια -που κι αυτά δεν χρειάζεται να δουλεύουν, ενώ εσένα σου βγαίνει η πίστη ανάποδα-, αποδεικνύει πως η ηλιθιότητα είναι ο μόνος πραγματικός θεσμός.

Ο καημένος ο Daniel Blake πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι -αν και δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή-, ενώ το χούφταλο ο Φίλιππος κωλoβαράει μέχρι τα γεράματα.

Επίσης, όλοι αυτοί οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες που χτυπάνε άνετα τα 100 χρόνια, αποδεικνύουν πως, αν κωλoβαράς όλη μέρα, μπορείς να ζήσεις για πάντα.

Άρα, μας δείχνουν τον δρόμο για την αιωνιότητα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.