Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο για τις ελληνικές διεκδικήσεις απέναντι στο γερμανικό κράτος


Επειδή διαβάζω απίστευτα πράγματα για το περιστατικό στο Δίστομο και για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Μανώλη Γλέζου, θέλω να πω ξεκάθαρα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο.

Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Η Ελλάδα οφείλει να τις απαιτήσει.

Δεν είναι μια υπόθεση ανάμεσα σε δυο λαούς αλλά μια υπόθεση ανάμεσα σε δυο κράτη.

Την Ελλάδα και την Γερμανία.

Δεν ξέρω ποιους ταΐζει στην Ελλάδα η γερμανική πρεσβεία και το γερμανικό κράτος αλλά είναι προφανές πως είναι πολλοί· η Ελλάδα είναι παράρτημα της Siemens.

Εντυπωσιάζομαι από τον ανθελληνισμό, τον ραγιαδισμό και τις αρλούμπες που κυριαρχούν σε πάρα πολλά κείμενα.

Εντάξει, καταλάβαμε πως οι σημερινοί Γερμανοί δεν είναι ναζί -άλλωστε κανείς δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο- αλλά το ελληνικό κράτος πρέπει να μην διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος;

Να το πείτε ξεκάθαρα.

Και μετά βαρέστε και τις καμπάνες, για να φύγουμε από την κατεχόμενη -και πάλι- Ελλάδα όσοι δεν φύγαμε ακόμα.

Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν καριέρα, δημόσιες σχέσεις και να βγάλουν χρήματα με τα θύματα των εγκλημάτων του γερμανικού κράτους στην Κατοχή, ας μας ενημερώσουν.

Και οι κάτοικοι του Διστόμου, ας καταλάβουν πως είναι γελοίοι και χυδαίοι, όταν αποδέχονται η δημοτική τους αρχή να καλεί τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει σήμερα το αυτονόητο.

Και έχει δίκιο.

Θεωρώ βλακώδες να υπάρχουν άνθρωποι -ανάμεσά τους και κάποιοι που εκτιμώ- που βρήκαν την ευκαιρία να την πέσουν στην Κωνσταντοπούλου για προσωπικούς λόγους και διαφορές.

Να μάθετε να ξεχωρίζετε τα προσωπικά θέματα από τα θέματα που αφορούν την χώρα, τους πολίτες της και τις ζωές τους.

Αυτά μας φάγανε.

(Δεν έχω καμία σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και με την Πλεύση Ελευθερίας. Διαφωνώ σε πολλά μαζί της αλλά αυτό το θέμα αφορά και την δική μου χώρα και την δική μου πατρίδα. Και η Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο. Και εγώ δεν έχω καμία σχέση με την γερμανική πρεσβεία.)

(Αυτοί που “καταγγέλλουν” τη συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου απέναντι στον Γερμανό πρέσβη ως επικίνδυνη για τη χώρα, θα έκαναν το ίδιο και για την κίνηση του Γλέζου να κατεβάσει τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Ήταν μια επικίνδυνη κίνηση. Η χαζομάρα να δείτε πόσο επικίνδυνη είναι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.