Η μεγάλη ληστεία

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Πάρα τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα περάσουν τα δύσκολα, θα έρθουν καλύτερες μέρες και άλλα τέτοια αστεία, η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ούτε βιώσιμο χρέος, ούτε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, ούτε βιώσιμο ιδιωτικό χρέος, ούτε βιώσιμο τραπεζικό σύστημα.

Η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει υποταχθεί πλήρως στους δανειστές, οι οποίοι κατέκτησαν τη χώρα χωρίς την παραμικρή αντίσταση.

Φυσικά, το πολιτικό σύστημα δεν αντέδρασε γιατί βολεύτηκε και συγκάλυψε τις ευθύνες του.

Όμως, ο κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο ελληνικός λαός που ποτέ δεν αντέδρασε σοβαρά και οργανωμένα, με το μόνο τρόπο που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα, δηλαδή κάνοντας στάση πληρωμών.

Το έχεις γράψει πολλές φορές, όπως και εγώ, με χαρακτηριστικό το κείμενο “μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”.

Με τη στάση πληρωμών, εκ μέρους των πολιτών, θα αναγκαζόταν το ελληνικό κράτος να δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους και τότε οι εξελίξεις στην ΕΕ και ευρύτερα θα ήταν ραγδαίες.

Αντί αυτού, οι Έλληνες αποδέχτηκαν την απόλυτη υποταγή και την απόλυτη καταλήστευσή τους.

Το ΔΝΤ έχει εισπράξει από τόκους των δανείων πολλά δισεκατομμύρια, αλλά και αμοιβές από τα προγράμματα της Ελλάδας, από τα οποία προέρχεται το συντριπτικό μέρος των λειτουργικών του κερδών.

Επομένως, δεν είναι απλώς εξαιρετικά κερδισμένο από τη συμμετοχή του, αλλά έχει κάθε λόγο να διατηρηθεί η κρίση στη χώρα μας, ώστε να εξασφαλίζει τη δική του χρηματοοικονομική επιβίωση αρμέγοντας την ελληνική αγελάδα.

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τη Γερμανία, η οποία κερδοσκοπεί ασύστολα σε βάρος μας, κερδίζοντας εκατοντάδες δισ. από τα μνημόνια, αλλά και εξαγοράζοντας μπιρ παρά μεγάλα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κρατική γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία με δάνεια από το άκρως αμαρτωλό τραπεζικό σύστημα το οποίο όλοι φεσωθήκαμε για την “διάσωσή” του, εξαγόρασε σε εξευτελιστική τιμή τα αεροδρόμιά μας, τα οποία υποτίθεται θα ανακαινίσει και θα βελτιώσει, αλλά με αύξηση φυσικά για όλα αυτά του κόστους για τους επιβάτες.

Ωραιότατα.

Αυτές είναι δουλειές.

Μάλλον αυτές είναι μπίζνες.

Στη χώρα των ιθαγενών.

Οι οποίοι αποδέχτηκαν τη μεγάλη ληστεία.

Γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλη ληστεία.

Όμως, αντί να αντιδράσουν, παραμένουν απαθείς και ξεπουλημένοι.

“Φραπεδάκι,τσιπουράκι και στριφτό τσιγαράκι”,όπως σου είχα γράψει.

Και άντε, οι νέοι έχουν μία ελπίδα να γλιτώσουν, φεύγοντας σε άλλους τόπους.

Οι μεσήλικες;

Αυτοί που είναι στα πρώτα και κυρίως στα δευτέρα -ήντα;

Πόσοι από αυτούς έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρουν,αν χρειαστεί διέξοδο στο εξωτερικό;

Οι περισσότεροι εδώ θα γεράσουμε.

Και σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας, αν δε γίνει και κάτι πιο χοντρό και έχουμε νέες χαμένες πατρίδες.

Και μέσα σε όλα αυτά, μέσα στον κακό χαμό που γίνεται, μέσα στη φτώχεια και τους πλειστηριασμούς, θα έρθουν και πολλοί ξένοι ιδιώτες και θα αγοράσουν μπιρ παρά χιλιάδες ακίνητα σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη-ίσως το ωραιότερο-, δηλαδή τη χώρα μας.

Η μεγάλη ληστεία σε όλο της το μεγαλείο.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και την τύχη του. Αυτό ισχύει και για τους λαούς. Οι άλλοι θα σου κάνουν ό,τι τους επιτρέψεις να σου κάνουν. Από τη στιγμή που οι Έλληνες δεν αντιδρούν, δεν βλέπω το λόγο να ασχολούμαστε πια. Προφανώς, είναι ικανοποιημένοι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.