Κνίτης-Τραπεζίτης

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Πριν δύο ημέρες πήγα σε μία Εθνική τράπεζα, με σκοπό να δω αν ένα βιβλιάριο είναι ακόμα ενεργό. Καθώς περίμενα την σειρά μου, παρατήρησα ένα άτομο να μπαίνει μέσα στην τράπεζα με καφεδάκι και να κάθεται σε ένα γραφείο.

Εκείνη την στιγμή λέω μέσα μου “Πού τον ξέρω αυτόν; Πού τον ξέρω; Πού τον ξέρω;”.

Αντιλαμβάνομαι, τελικά, ότι αυτός ο τύπος ήταν ένα αρχηγόπουλο της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο.

Ένας τύπος που αρπαζόταν με το παραμικρό. Πιανόταν στα χέρια για μ@λακίες και γενικά έπαιζε μπουνίδια με ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ κ.λ.π.

Αυτό το αρχηγόπουλο, λοιπόν, παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια μου, μετά από αρκετά χρόνια, με πουκαμισάκι και παντελονάκι σένιο, γυαλί χίπστερ, καφεδούμπα και να είναι διορισμένος σε τράπεζα και να συναγελάζεται με τον διευθυντή. Ξέρεις τώρα, χαχα, χουχουχου!

Τον κοίταζα, τον ξανακοίταζα!

Και έλεγα από μέσα μου. Αυτός;

Ο υπερασπιστής του λαού; Ο τύπος που φώναζε παντού «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»;

Να που τελικά έγινε αυτός ο τραπεζίτης. Πιθανότατα, από μαθητοπατέρας, έγινε φοιτητοπατέρας και στη συνέχεια θα γίνει εργατοπατέρας.

Μα είναι δυνατόν έλεγα; Αυτός; Ο τύπος “δεν σηκώνω μύγα στο ιδεολογικό σπαθί μου!”;

Αυτός ο υπερβολικός και γραφικός, φοιτητικός καραγκιόζης;

Πηγαίνω προς ένα δεύτερο γραφείο, να ρωτήσω κάτι. Η κυρία εκεί μου λέει ότι πρέπει να φέρω κάτι χαρτιά (έναρξη, επαγγελματική έδρα κ.λ.π.).
Της λέω ότι έχω κλείσ
ει την προσωπική μου επιχείρηση. Και αυτή αποκρίνεται λέγοντας “άρα είστε άνεργος”.

Εκείνη την στιγμή ήθελα να πιάσω αυτόν τον τύπο από τον λαιμό και να του σπάσω τα μούτρα.

Όχι γιατί θα ήθελα να έχω εγώ μια θέση στην τράπεζα. Στα @ρχίδια μου η τράπεζα. Θα αυτοκτονούσα αν δούλευα εκεί μέσα. Δεν τον ζήλεψα.

Εξοργίστηκα από την υποκρισία του. Σκεφτόμουν όλα αυτά τα άτομα -αυτούς τους ηλίθιους- που κάθονταν και τον άκουγαν και τον υποστήριζαν. Του έδιναν δύναμη και ενέργεια. Το χρόνο τους.

Ώστε να πάρει και αυτός ένα κάλπικο πτυχίο και να αράξει πλέον σε ήρεμα τραπεζικά νερά.

Αποζημιώθηκε λοιπόν για την προσπάθειά του, κλέβοντας τον χρόνο και την ενέργεια των υπολοίπων, ταΐζοντας τα πρόβατα με σανό.

Τα κάλπικα πτυχία δίνονται από συγκεκριμένους καθηγητές, που δίνουν κάλπικες διπλωματικές εργασίες σε ΚΝΕ, ΔΑΠ,ΠΑΣΠ κ.λ.π.

Δεν με ενδιαφέρει αν διορίστηκε νόμιμα ή στην ζούλα.

Με ενδιαφέρει ότι αυτά τα αποβράσματα, που είχαν και έχουν θέσεις ή ακόμα και προεδρικές/διευθυντικές θέσεις είναι η σκατίλα των ανθρώπων.

Τα σκατά, με τα σκατά.

Μέγιστοι ψεύτες και υποκριτές, άνθρωποι δόλιοι, με σχέδιο (προσωπικό και κομματικό).

Πωλούν τις «δόσεις» στους υπολοίπους και αυτοί μετά μοιράζονται το κέρδος.

Αηδία.

Σε χαιρετώ.

Ν.

(Αγαπητέ φίλε, κάτι ήξερα εγώ που έγραφα “Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη”. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως όποιος πέρασε από το ΚΚΕ πως είναι και κάθαρμα. Χώρια που, από καθάρματα, τίγκα η χώρα. Καθάρματα από κάθε πολιτικό χώρο. Και η υποκρισία στον ουρανό. Πάντως, μπορεί να τον παρεξηγήσατε τον πρώην Κνίτη. Μπορεί να προσπαθεί να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα από μέσα. Μπορεί να σαμποτάρει την τράπεζα στην οποία δουλεύει. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.