Ο πόλεμος ήρθε στην Ευρώπη

Οι επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στις ευρωπαϊκές χώρες -με θύματα ανύποπτους πολίτες- έχουν γίνει μια ρουτίνα, όπως ρουτίνα έχουν γίνει και αυτά που γράφονται και λέγονται μετά από κάθε επίθεση.

Οι κυβερνήσεις της Δύσης κατάφεραν να μεταφέρουν τον πόλεμο μέσα στις χώρες τους, και τώρα υπόσχονται καταπολέμηση των τρομοκρατών που είναι δικό τους δημιούργημα.

Οι δυτικές χώρες, για να κερδίσουν χρήματα και επιρροή, δημιούργησαν και εξόπλισαν το ISIS και όλους αυτούς τους ισλαμοφασίστες -που μέχρι χτες τους θεωρούσαν επαναστάτες απελευθερωτές- και τώρα υπόσχονται να πολεμήσουν τους τρομοκράτες που οι ίδιες δημιούργησαν.

Οι δυτικές χώρες διέλυσαν χώρες και κοινωνίες στη Μέση Ανατολή -και αλλού-, πιστεύοντας πως οι ίδιες δεν θα κινδυνεύσουν ποτέ να πάθουν αυτό που κάνουν σε αυτές τις χώρες.

Και ξαφνικά, ο πόλεμος ήρθε στην Ευρώπη. Δεν ήρθε, τον έφεραν.

Οι δυτικές χώρες πληρώνουν σήμερα για αυτό που οι ίδιες δημιούργησαν.

Αυτό που έκαναν επί δεκαετίες στη Μέση Ανατολή, σκάει τώρα στα μούτρα τους.

Όλοι ξέρουν ποια είναι η λύση -εκτός από το να λυθεί το Παλαιστινιακό- για να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Αν οι δυτικές χώρες αποσύρουν τα στρατεύματά τους και σταματήσουν τις επιθέσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία -και όπου αλλού εμπλέκονται-, θα σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Επίσης, θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο και στη φυλακή, ο Τόνι Μπλερ, ο οποίος δήλωσε πέρσι πως ο πόλεμος στο Ιράκ -με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Ιρακινούς πολίτες και μια διαλυμένη χώρα- ήταν …λάθος.

Βέβαια, αυτά δεν πρόκειται να συμβούν αλλά οι κυβερνήσεις της Δύσης θα συνεχίσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς πολίτες των χωρών τους, και θα υπόσχονται καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ οι ίδιες θα συνεχίσουν να τρομοκρατούν τους πολίτες άλλων χωρών.

Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να κάνουν για όλα αυτά οι αποχαυνωμένοι, άβουλοι και μεταλλαγμένοι πολίτες της Δύσης -που μοιάζουν να μην έχουν ιδέα του τι ακριβώς συμβαίνει-, εκτός από το να γράφουν βλακώδη μηνύματα για thoughts and prayers στα social media.

Η αλήθεια είναι πως οι Ευρωπαίοι πολίτες αντέδρασαν πολύ έντονα στην εισβολή στο Ιράκ -πριν από την έναρξη του πολέμου έγιναν στις ευρωπαϊκές πόλεις οι πιο μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν ποτέ στην Ευρώπη- αλλά τώρα μοιάζουν να έχουν αποδεχτεί πως οι χώρες τους θα κάνουν πολέμους σε άλλες χώρες και μπορεί και να τους ξεκοιλιάσει κάποιος ισλαμοφασίστας την ώρα που θα πίνουν την μπύρα τους στο μπαρ.

Μια καλή κίνηση των Ευρωπαίων πολιτών είναι οι μηνύσεις κατά των κρατών τους που δεν τους παρέχουν ασφάλεια, όπως είναι υποχρεωμένες να κάνουν.

Στην Γαλλία, οι συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι έχουν κάνει ήδη μηνύσεις στο γαλλικό κράτος.

Μια άλλη κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι να χρηματοδοτούν την ανέγερση σχολείων στις χώρες που υποφέρουν από τους πολέμους που στηρίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Μετά από κάθε φονικό χτύπημα από ισλαμοφασίστες στην Ευρώπη, μια ανέγερση σχολείου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία.

Στη βία των φανατικών, απαντάς με αγάπη, ανοχή και παιδεία.

Αν θέλουμε να μιλάμε για ευρωπαϊκές αξίες, πρέπει και να τις δείξουμε κάποια φορά, γιατί οι μόνες ευρωπαϊκές αξίες που βλέπω εγώ σήμερα είναι το κέρδος, η εκμετάλλευση και ο πόλεμος.

Από την ταινία για την ζωή του Γκάντι, μου έχει μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη μια σκηνή.

Ένας Ινδός εμφανίζεται συντετριμμένος μπροστά στον Γκάντι και του λέει πως δολοφόνησε -για θρησκευτικούς λόγους- έναν μουσουλμάνο.

Ο Γκάντι του λέει πολύ ήρεμα πως πρέπει να υιοθετήσει τον γιο του μουσουλμάνου που δολοφόνησε και να τον μεγαλώσει σαν μουσουλμάνο.

Βέβαια, ο Γκάντι δολοφονήθηκε στη συνέχεια.

Πάντως, έζησε τη ζωή του με τις αξίες του και την δική του φιλοσοφία για τη ζωή.

Ο Γκάντι νίκησε.

Αν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν πρόταση ζωής -εκτός από το ευρώ και τον πόλεμο-, ας την δείξουν.

(Δεν ξέρω αν την διαβάσατε την είδηση -μπορεί να πέρασε απαρατήρητη- αλλά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και προειδοποίησαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βρετανία. Χωρίς σχόλιο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.