Ας κρατήσουν οι χοροί

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Στο πνεύμα των ημερών και το μεγάλο πάρτι στο Καλλιμάρμαρο των “σανοφόρων” καλλιτεχνών, θα πω στους πανηγυρίζοντες της κυβέρνησης και τους ελάχιστους πλέον και ως επί το πλείστον απολύτως βολεμένους υποστηρικτές της, ας κρατήσουν οι χοροί.

Θυμόμαστε όλοι το αρχικό αφήγημα με το οποίο εξαπάτησαν τον κόσμο.

Θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις, θα αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, θα τρέμουν οι δανειστές, θα χορεύουν οι αγορές και τόσα άλλα.

Βέβαια, μετά ήρθε η μεγάλη κωλοτούμπα και το τρίτο μνημόνιο, όπως και το μεγάλο ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και σταδιακά του μεγαλύτερου τμήματος της ιδιωτικής με το υπερταμείο και τα 99 χρόνια.

Και από ότι φαίνεται από πολλά στοιχεία και πολλά λεγόμενα ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά όλη εκείνη την εποχή και την πορεία προς την κωλοτούμπα, όπως η Ζωή, ο Βαρουφάκης και άλλοι, όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα και προσυνεννοημένα.

Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την αλητεία και το ψέμα τους γιατί ακυρώνει ακόμη και το σαθρό και αστείο επιχείρημα τους ότι παλέψαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν υπήρχαν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη κλπ κλπ.

Και αυτά υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν και τα ενστερνίζονται ακόμη!!!

Φυσικά, είτε άξιος ο μισθός τους, είτε άδειος ο εγκέφαλός τους.

Όμως, αν ήταν τόσο μεγάλος ο εκβιασμός των δανειστών, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί, όπως σε άπειρα κείμενα σου τους καλούσες.

Αντί αυτού, έκαναν εκλογές με τη σιγουριά της νίκης καθώς δεν είχαν αντίπαλο -βέβαια οι εκλογές στα προτεκτοράτα δεν έχουν καμία σημασία-, με νέο αφήγημα.

Το παράλληλο πρόγραμμα, η ανακούφιση των αδυνάτων, η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Το χρέος που υποτίθεται θα κούρευαν μονομερώς όταν θα έρχονταν στην εξουσία.

Βέβαια, όλα αυτά αποδείχτηκαν άνθρακες ο θησαυρός, καθώς ήρθε το τέταρτο μνημόνιο και νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Φυσικά, αυτός είναι ο ρόλος τους, να περάσουν πράγματα που ήταν αδύνατο να περάσουν οι άλλοι και μάλιστα με πλήρη κοινωνική ειρήνη.

Εδώ, βέβαια, ευθύνονται εντελώς και οι πολίτες όμως είναι τόσο μεγάλη πλέον η αφασία και η αποχαύνωση τους που δεν περιγράφεται.

Αυτά που βλέπουμε να γίνονται με Survivor, Καλλιμάρμαρα και γενικά στο μεγαλύτερο τμήμα του κοινωνικού περίγυρου αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Έτσι λοιπόν, αφού πάνε από απάτη σε απάτη έχοντας το λαό από σφαλιάρα σε σφαλιάρα, το νέο αφήγημα είναι η έξοδος στις αγορές που είναι Η απάτη.

Τα κοράκια θα κάνουν πάρτι άλλη μία φορά.

Και θα προστεθούν νέα βάρη στις πλάτες του κοσμάκη, όπως με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και τόσα άλλα, όπως και ρυθμίσεις που γίνονται για να ευνοούνται μεγαλοκαρχαρίες και να κουρεύονται τα τεράστια χρέη τους των δισεκατομμυρίων, την ώρα που για τον απλό οφειλέτη για χρέη λίγων ευρώ υπάρχει η αμείλικτη κατάσχεση.

Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν από τους “κύριους” της κυβέρνησης και τους καλοβολεμένους ή ανεγκέφαλους υποστηρικτές τους,καθώς με όσα υπόγραψαν όχι μόνο δεν βγαίνουμε από την κρίση αλλά η ανηφόρα είναι μπροστά.

Και πιτσιρίκο, έχω βαρεθεί να ακούω και να βλέπω να γράφεται το περίφημο κλισέ, ο κόσμος δεν θα αντέξει.

Ο κόσμος τα δέχτηκε όλα. Και την εξαθλίωσή του, και το ξεπούλημα της χώρας.

Και ο μόνος τρόπος που είχε να αντιδράσει είναι -όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και μουδιάσει το χέρι μου να γράφω- πως “μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”.

Όμως, όπως πολύ εύστοχα μου απάντησες πρόσφατα σε ένα κείμενο, ποιοι θα κάνουν στάση πληρωμών, αυτοί που έτρεχαν στο αεροδρόμιο να υποδεχτούν τους παίχτες του Survivor;

Έχεις τεράστιο δίκιο.

Φιλικά

Σόλων

Υ.Γ. Τώρα βλέπω στον ΣΚΑΪ το Βαρουφάκη να λέει πολύ μεγάλες αλήθειες. Απορώ πώς τον έβγαλαν.

(Αγαπητέ φίλε, αντί σχολιασμού σε αυτά που γράφεις, “Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό”. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.