Κάποιοι δικαστές τα έχουν κάνει πάνω τους

Αφού διάβασα το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων του Προτεκτοράτου για την μη αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, σκέφτομαι πως κάποιοι Έλληνες δικαστές είναι τρομοκρατημένοι.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι εντελώς γελοίο.

Θα ήταν πιο τίμιο οι δικαστές να έλεγαν “έχουμε λερωμένη την φωλιά μας, έχουμε αφεντικά τους ολιγάρχες και φοβόμαστε τους αναρχικούς, οπότε καταδικάζουμε σε φυλάκιση όποιον είναι αναρχικός ή έχει κοινωνικές σχέσεις με αναρχικούς, χωρίς να χρειάζεται κανένα στοιχείο”.

ΤΟ κορυφαίο σημείο του σκεπτικού των δικαστών είναι ότι το ταξίδι του Περικλή και του συντρόφου της Ηριάννας -ο οποίος έχει αθωωθεί- στην Ισπανία ήταν πολύ ύποπτο, γιατί η Βαρκελώνη είναι γνωστή για τις τρομοκρατικές οργανώσεις της.

Είναι ενοχοποιητικό στοιχείο πια και τα ταξίδια σε πόλεις της Ευρώπης.

Βλέπω να έρχεται το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία, εξαιτίας των δικαστών.

Μπορεί οι δικαστές να είναι τόσο ηλίθιοι;

Όχι, δεν είναι τόσο ηλίθιοι.

Οι δικαστές είναι τρομοκρατημένοι.

Ξέρουν πως το σύστημα τους εξέθρεψε καταρρέει και είναι λυσσασμένοι.

Και δεν είναι μόνο οι δικαστές.

Ολιγάρχες, πολιτικά τζάκια, τηλεδημοσιογραφάρες, “πνευματικοί άνθρωποι” και άλλοι -που συμμετείχαν στο πάρτι των τελευταίων δεκαετιών που ξέσκισε τη χώρα- ξέρουν πως η χώρα έχει καταρρεύσει.

Ξέρουν πως, με την επίσημη κατάρρευση της χώρας, η οργή θα ξεσπάσει πάνω τους.

Θέλουν, όταν γίνει η επίσημη πτώχευση της χώρας, να έχουν στον έλεγχό τους τον Στρατό και την Αστυνομία, για να τους προστατεύσει από το ξέσπασμα της βίας.

Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.

Τα περί εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και τα περί προόδου και ανάπτυξης είναι ανοησίες για τα χάπατα.

Καλά να περνάτε.

Και μακριά από την Βαρκελώνη.

(Οι “διανοούμενοι” του μετώπου της λογικής βρίσκουν λογικό το σκεπτικό του δικαστηρίου; Α, ξέχασα, είναι κι αυτοί αγορασμένοι και τρομοκρατημένοι. Αντίο, λογική. Το μέτωπο είναι λερωμένο χρόνια τώρα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.