Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην απελευθέρωση και την Δημοκρατία

Θα πρέπει κάποιος να πει επιτέλους πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να φέρει την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε προεκλογικά, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αποδείξει πως η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο, στο οποίο δεν έχει σημασία το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας φωνάζει με κάθε τρόπο στους Έλληνες πως η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο, για το οποίο όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς -εκτός από εμένα- είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην θέση του πρωθυπουργού, για να δώσει στους Έλληνες να καταλάβουν ότι δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός αλλά κάνει ένα εικαστικό δρώμενο, σε μια προσπάθεια να κάνει τους Έλληνες να αντιληφθούν πως, όποιος και να ήταν πρωθυπουργός της χώρας, δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα.

Υιοθετώντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ψηφίζοντας δυό-δυό τα Μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια εκπληκτική περφόρμανς και ενσαρκώνει μια πρωθυπουργική περσόνα, η οποία αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Ο Τσίπρας μας δείχνει πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα, οι εκλογές, το δημοψήφισμα, τα κόμματα, η κυβέρνηση, η Βουλή και η Δικαιοσύνη έχουν έναν διακοσμητικό ρόλο.

Κάνοντας όσα έκαναν οι προκάτοχοί του γρήγορα και πυκνά -χωρίς αναστολές και εξηγήσεις-, ο Αλέξης Τσίπρας αφενός έχει ακυρώσει την αντιπολίτευση και αφετέρου φέρνει πιο κοντά την εξέγερση των Ελλήνων, για να απελευθερώσουν τη χώρα τους.

Διάφοροι ανόητοι υποστηρίζουν πως ο Τσίπρας είναι κίνδυνος για την Δημοκρατία.

Μα η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία.

Πώς να κινδυνεύσει κάτι που δεν υπάρχει;

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην απελευθέρωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να οδηγήσει τους Έλληνες στην εξέγερση.

Αλλά οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει Χριστό.

(Αλέξη, σε βλέπω που γελάς.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.