Ελλάς Ελλήνων απατεώνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε πως η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, και πως “δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί”, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατηγορεί τον Νίκο Βούτση πως αμφισβητεί την θρησκεία του ελληνικού λαού.

Κατ’ αρχάς, αυτό που λέει ο Βούτσης είναι σωστό.

Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι το λέει ο Βούτσης, ο οποίος είναι ένας απατεώνας.

Η πίστη κάθε ανθρώπου είναι προσωπική του υπόθεση, είναι σεβαστή από όλους, και δεν υπάρχει “θρησκεία του ελληνικού λαού”, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Αν υπάρχει θρησκεία του ελληνικού λαού, εγώ και πολλοί άλλοι κάτοικοι της χώρας, δεν είμαστε Έλληνες.

Με βάφτισαν χριστιανό ορθόδοξο, χωρίς να με ρωτήσουν, και κάποια στιγμή, όταν άρχισα να σκέφτομαι, αποφάσισα πως είμαι σε αναζήτηση Θεού, αν και είμαι πολύ χαρούμενος που γεννήθηκα σε μια χριστιανική χώρα που μου επιτρέπει να μην πιστεύω και όχι σε μια χώρα με Ταλιμπάν, που το πιο επικίνδυνο δεν είναι να πιστεύεις σε άλλη θρησκεία από την κυρίαρχη αλλά να μην πιστεύεις πουθενά.

Είναι αδιανόητο ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Ίσως, αυτό να εξηγεί και πολλά από τα σημερινά -και όχι μόνο τα σημερινά- πάθη της χώρας μας.

Δεν υπάρχει άλλο Σύνταγμα στην Ευρώπη που να ξεκινάει με τη φράση “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που οι κυβερνήσεις να ορκίζονται στο όνομα του Θεού -ορκίζονται στο όνομα του λαού- και στην ορκωμοσία των βουλευτών να μπουκάρουν στη Βουλή οι παπάδες με τις αγιαστούρες.

Το περίεργο είναι πως στα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης αντιδρούν οι πιο άγριοι υποστηρικτές του “Μένουμε Ευρώπη”.

Αφού “Μένουμε Ευρώπη”, ας κάνουμε ό,τι κάνουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει. Έχουν περάσει κάτι αιώνες από τον Διαφωτισμό.

Φαντάζεται κάποιος να υπάρχει κάποιο δεξιό ή φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Γερμανία ή στην Γαλλία, που θα βγάλει ανακοίνωση για να υποστηρίξει την θρησκεία του γερμανικού ή του γαλλικού λαού;

Θα τον πάρουν με τις πέτρες.

Όμως, η Νέα Δημοκρατία αυτό έκανε.

Το αστείο είναι πως, ενώ ο Βούτσης λέει αυτά που λέει, ανέχεται το κόμμα του να συγκυβερνά με το κόμμα του Πάνου Καμμένου που είναι τουλάχιστον θρησκόληπτο.

Βέβαια, ο μόνος θεός αριστερών και δεξιών είναι η καρέκλα και η μάσα.

Ούτε τις βασικές ιδέες τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν.

Οι θέσεις αριστερών και δεξιών εξαρτώνται από το αν είναι στην κυβέρνηση ή όχι.

Έτσι καταντήσαμε να έχουμε χάσει τη χώρα μας και τα ξεπουλημένα κόμματα του προτεκτοράτου να “τσακώνονται” για το ποιος θα κρατάει τη σημαία στην παρέλαση του Δημοτικού, για την προσευχή στα σχολεία και για την “θρησκεία των Ελλήνων”.

Πολύ ευρωπαϊκά όλα αυτά.

Τώρα περιμένω να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, να δηλώσει κάποιο από τα φιλελεύθερα στελέχη της πως η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του κάθε Έλληνα, και να του την πέσουν οι συριζαίοι πως επιτίθεται στην θρησκεία των Ελλήνων.

Θρησκεία των Ελλήνων είναι τα φράγκα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.