Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους τουρίστες για να σβήσουν τις πυρκαγιές

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους τουρίστες για να σβήσουν τις πυρκαγιές.

Αστυνομικοί πηγαίνουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και μοιράζουν τα φύλλα πορείας στους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Οι πρώτοι που πήραν τα φύλλα πορείας είναι οι Γερμανοί τουρίστες, που στάλθηκαν με τα σανδάλια και τις κάλτσες στο πύρινο μέτωπο της ανατολικής Αττικής.

Κάποιοι τουρίστες δυσανασχετούν με την επιστράτευσή τους και κρύβονται στις ντουλάπες ή βουτάνε στην πισίνα του ξενοδοχείου τους και κρατάνε την ανάσα τους αλλά οι αστυνομικοί τους δίνουν ένα φτυάρι και ένα κουβά νερό και τους στέλνουν στις πύρινες λαίλαπες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους τουρίστες για να σβήσουν τις φωτιές έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και δεν γίνεται να σβήνουν οι Έλληνες τις πυρκαγιές σε μια χώρα που ανήκει σε άλλους.

Οι Γερμανοί τουρίστες έχουν χρέος να σβήνουν τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, για να προστατεύσουν την περιουσία της χώρας τους.

Δεν είναι δυνατόν να καίγεται η Ελλάδα και να έχουμε τόσα εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες να τεμπελιάζουν στις παραλίες.

Η επιστράτευση των τουριστών έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους Έλληνες που έχουν μπαρ σε τουριστικές περιοχές, αφού οι τουρίστες παλεύουν με τις πύρινες λαίλαπες και δεν πίνουν πια κάθε βράδυ τον άμπακο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα μπαρ με λουκέτο.

Παράλληλα, αφού οι τουρίστες δεν πίνουν, δεν κόβονται και αποδείξεις -και υπάρχει κίνδυνος να μην εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας-, αλλά αποδείξεις δεν κόβονταν ούτως ή άλλως, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους τουρίστες στην κατάσβεση των πυρκαγιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού νότου που βλέπουν τους βορειοευρωπαίους να κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα στις παραλίες και να γίνονται ντίρλα το βράδυ.

Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία αναζητούν τρόπους να αξιοποιήσουν τους τουρίστες και να τους βάλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο, ώστε να πάψουν να είναι παράσιτα που αφήνουν πίσω τους σκουπίδια.

(Χτες, στις Αλυκές, στη Ζάκυνθο, τράβηξα αυτή τη φωτογραφία, με το ελικόπτερο να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά, ενώ οι τουρίστες πάλευαν με τα κύματα και τις μπύρες. Ήταν πολύ ωραία φάση να καίγεται το βουνό από πίσω και οι Αγγλάρες να πίνουν τις ποτάρες τους. Ήπια κι εγώ καφέ αλλά εγώ είχα πάει για ρεπορτάζ. Αν πάτε στις Αλυκές, να πάτε στο Moby Dick -για καφέ, ποτό, φαγητό και ξαπλώστρες-, γιατί είναι το καλύτερο. Πείτε και χαιρετισμούς στον Σπύρο τον Μάργαρη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.