Η Νέα Δημοκρατία έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα δεν της αρέσει

Παρακολουθώντας τις “κόντρες” της κυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία -αν και στην ουσία συμφωνούν σε όλα και συγκυβερνούν στο προτεκτοράτο-, κανείς δεν λέει πως ήταν η Νέα Δημοκρατία που έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αφού προηγήθηκαν 38 χρόνια κυβερνήσεων των δυο κομμάτων -που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία παρέα- άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν λογικό να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Άλλωστε, αυτοί του έστρωσαν τον δρόμο για την κυβέρνηση, πιστεύοντας πως θα είναι μια αριστερή παρένθεση· το έλεγαν μάλιστα ανοιχτά.

Τελικά, παρένθεση ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός μετά την χρεοκοπία της χώρας.

Και τώρα η Νέα Δημοκρατία λέει πως ο Τσίπρας έλεγε ψέματα.

Γιατί, ο Σαμαράς τι έλεγε; Αλήθειες;

Κάτι Ζάππεια τα θυμάστε;

Εντάξει, παίζει μια γενική αμνησία στη χώρα αλλά δεν έχουμε ξεχάσει όλοι πως ο Σαμαράς το έπαιζε αντιμνημονιακός, όπως και ο Τσίπρας.

Γιατί θέλει να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία;

Έχει κάποια αντίρρηση στα Μνημόνια που υπογράφει η κυβέρνηση;

Όχι, δεν έχει.

Η μόνη διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι πως θέλει να υπογράφει αυτή τα Μνημόνια ως κυβέρνηση.

Και πώς θα νικήσει στις εκλογές -που δεν έχουν κανένα νόημα στο προτεκτοράτο- η Νέα Δημοκρατία;

Με το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη ή με τον Άδωνι, τον Βορίδη και τα άλλα απομεινάρια της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά;

Μήπως η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει με τους υστερικούς φιλελέδες που έχουν κάνει συμμαχία με τους ακροδεξιούς, δικαιώνοντας όλους όσοι τους θεωρούν φασίστες;

Ή μήπως η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις εκλογές με το χουντικό σύνθημα “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”, ενώ, παράλληλα, θα προσπαθεί να μας πείσει πως οι συριζαίοι είναι κομμουνιστές που απειλούν την …ανεξαρτησία της χώρας και θα μας στείλουν στην αγκαλιά της …Σοβιετικής Ένωσης;

Μακάρι να ήταν κομμουνιστές οι συριζαίοι για να υπήρχε κι ένα κομμουνιστικό κόμμα στη χώρα, αφού το ΚΚΕ είναι μουσείο.

Είμαστε στο 2017, η Ελλάδα είναι ένα ξεπουλημένο προτεκτοράτο, οι Έλληνες το έχουν αντιληφθεί πια, και αριστεροί και δεξιοί απατεώνες προκαλούν βαριά χασμουρητά αναπαράγοντας τον πολιτικό λόγο του ’50 και του ’60.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να κάνουν ένα κοινό συνέδριο και να ενωθούν σε ένα κόμμα.

Άντε, γιατί πολύ το κουράσατε.

(ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν γιατί τότε θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή και θα κινδυνεύσει η …δημοκρατία στο προτεκτοράτο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.