Καταργήστε τη Βουλή

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επιθυμεί να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, προτείνει την επιβολή πλαφόν στις θητείες βουλευτών και υπουργών, ώστε οι βουλευτές να εκλέγονται για τρεις θητείες ή δώδεκα χρόνια, ενώ όσοι καταλαμβάνουν υπουργικά αξιώματα να παραμένουν σε αυτά μέχρι οκτώ χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον η πρόταση του Γιάννη Ραγκούση.

Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση -που έχει ειπωθεί κατά καιρούς από κάποιους πολιτικούς και πολιτικούς αναλυτές- να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όμως, αυτά είναι ημίμετρα.

Θέλοντας να συνεισφέρω στον δημόσιο διάλογο, θα κάνω μια πιο ριζοσπαστική πρόταση:

Προτείνω την κατάργηση της Βουλής και των εκλογών.

Είναι προφανές πως οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις εντολές των δανειστών, οπότε δεν χρειάζεται η Βουλή.

Η Βουλή και οι βουλευτές έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο.

Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε ούτε με το πόσες θητείες θα κάνουν βουλευτές και υπουργοί, ούτε με το πόσοι θα είναι οι βουλευτές.

Στην υποθηκευμένη Ελλάδα, αυτά δεν έχουν καμία σημασία.

Ή αποδέχεσαι πως είσαι προσκυνημένος -πολίτης ή πολιτικός- ή καλείς τους πολίτες να απελευθερώσουν τη χώρα.

Κι επειδή δεν βλέπω και μεγάλη διάθεση για απελευθέρωση της χώρας, ας δημιουργηθεί μια επιτροπή από εκλεκτούς των δανειστών, κι ας βάλουν στην επιτροπή και μερικούς Έλληνες για να μεταφράζουν τις διαταγές.

Αντί να μειώσουμε τις θητείες ή τον αριθμό των βουλευτών, ας τους καταργήσουμε.

Είναι γελοίο να έχεις βουλευτές που δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν κάποια απόφαση, ενώ περνάνε την ώρα τους κάνοντας πως τσακώνονται για το πώς θα επιλέγεται ο σημαιοφόρος στα δημοτικά σχολεία και για το αν ο Στάλιν ήταν τόσο κακός όσο ο Χίτλερ.

Καταλαβαίνω πως, για ανθρώπους όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η πολιτική είναι η δουλειά τους, οπότε κινδυνεύουν να μείνουν αιωνίως άνεργοι.

Ας μείνουν άνεργοι. Ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι. Στην τελική, ας μεταναστεύσουν, όπως έκαναν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να μειωθούν τα έξοδα του κράτους-προτεκτοράτου, ώστε να έρθουν οι επενδυτές.

Με το κλείσιμο της Βουλής και την κατάργηση των εκλογών, θα μειωθούν πολύ τα έξοδα.

Μένουμε Ευρώπη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.