Με κλήρωση και η επιλογή της σημαίας στις παρελάσεις

Σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους εθελόδουλους του προτεκτοράτου το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει ότι η επιλογή του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία θα γίνεται με κλήρωση, θέμα υπάρχει τώρα και με τη σημαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει πως και η επιλογή της σημαίας που θα κρατούν οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις θα γίνεται με κλήρωση.

Στην κλήρωση θα μπαίνουν οι σημαίες της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Όποια σημαία κληρωθεί, θα είναι η επίσημη σημαία των παρελάσεων.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις γιατί ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν να μπουν στην κλήρωση και οι σημαίες των χωρών των μεταναστών, ενώ οργανώσεις για δικαιώματα των ομοφυλοφίλων απαιτούν να μπει στην κλήρωση και η σημαία των γκέι.

Παράλληλα, ειρηνιστές και αναρχικοί ζητούν να μην υπάρχει σημαία και οι μαθητές να κρατάνε μόνο το κοντάρι, ενώ συμβιβάζονται και με ένα λευκό πανί.

Εξελίξεις, όμως, υπάρχουν και στο θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου με κλήρωση.

Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει πως η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο.

Σημαιοφόροι θα είναι τα αγόρια με το μεγαλύτερο πουλί και τα κορίτσια με τους μεγαλύτερους βύζoυς.

(Τι πλάκα που έχει το προτεκτοράτο. Τώρα είναι θέμα ποιος θα κρατάει τη σημαία του προτεκτοράτου στις μαθητικές παρελάσεις που θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί γιατί είναι γελοίες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.