Μια χώρα γκάου

Από κει που θα διεκδικούσαμε τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, βρεθήκαμε να τσακωνόμαστε για τα “εγκλήματα” των κομμουνιστών στην Κατοχή.

Υποθέτω πως το επόμενο βήμα θα είναι να γίνει καταγγελία για τα “εγκλήματα” των κομμουνιστών σε βάρος των Γερμανών κατακτητών.

Σκότωσαν πολλούς Γερμανούς οι κομμουνιστές στην Κατοχή.

Μιλάμε για μεγάλο έγκλημα.

Πρέπει να καταβάλουμε αποζημίωση στην Γερμανία για τα εγκλήματα των Ελλήνων κομμουνιστών σε βάρος των Γερμανών κατακτητών.

Ήταν τόσο εγκληματίες οι Έλληνες κομμουνιστές που ανάγκαζαν τους φιλήσυχους Γερμανούς να τους εκτελούν.

Αντιλαμβάνομαι πως επειδή οι πολιτικοί του προτεκτοράτου είναι διακοσμητικοί -και το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν τις διαταγές των δανειστών-, θα συζητούν και θα “τσακώνονται” για την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τους σημαιοφόρους του Δημοτικού, τα Θρησκευτικά, την πρωινή προσευχή και άλλα φλέγοντα τέτοια θέματα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τόσοι πολλοί πολίτες μοιάζουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν αυτή την ανοησία.

Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα, που οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν.

Θεωρεί κάποιος πως το θέμα που έχει σημασία για την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι η Κατοχή και ο Εμφύλιος;

Προφανώς, η Ιστορία που μαθαίνουν οι Έλληνες είναι γεμάτη ψέματα.

Γι’ αυτό οι Έλληνες δεν αγαπούν τη χώρα τους. Γιατί δεν μπορείς να αγαπήσεις ένα ψέμα.

Αντί να ειπωθεί ξεκάθαρα πως η Ελλάδα ήταν πάντα ένα προτεκτοράτο που άλλαζε χέρια -και δεν είχε ποτέ κυβερνήσεις αλλά ανθρώπους που ήταν στα πράγματα-, ξεσκίστηκαν να μας πείσουν πως η Ελληνική Ιστορία έχει μόνο ήρωες, πατριώτες και ένδοξες στιγμές.

Η “ένδοξη” Ιστορία της Ελλάδας δεν διαφέρει καθόλου από τη σημερινή “ένδοξη” κατάσταση της Ελλάδας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τσακωθείτε τώρα για τους κομμουνιστές στην Κατοχή.

Ζήτω το ΕΑΜ!

(Αυτή η ομορφιά που είναι η Ελλάδα σήμερα δεν έγινε από κομμουνιστές. Έγινε από αντικομμουνιστές. Να μην ντρεπόμαστε να το λέμε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.