Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η σημερινή Ελλάδα

Η υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα παίξει με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμού -ο οποίος αμφισβητείται από την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και όχι μόνο-, θυμίζει πολύ τη σημερινή Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετανάστευσε.

Πήρε το ταλέντο του και το πήγε στις ΗΠΑ, μια χώρα που το ταλέντο πληρώνεται πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού.

Το ίδιο έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετά την χρεοκοπία της χώρας: πήραν τα ταλέντα τους και μετανάστευσαν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ελπίζει πως θα επιστρέψει μια μέρα στην Ελλάδα.

Το ίδιο ελπίζουν και οι περισσότεροι από τους Έλληνες που μετανάστευσαν.

Επίσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ μέσω Facebook. Μια και ο δημόσιος διάλογος -αυτός που υπάρχει τουλάχιστον- γίνεται σήμερα στην Ελλάδα μέσω Facebook, ο Γιάννης τίμησε τις ελληνικές συνήθειες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει πολύ να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα αλλά έχει συμβόλαιο που του επιβάλλει κάποια πράγματα.

Το ίδιο και η Ελλάδα.

Η Ελλάδα θέλει να αρχίσει τα σάλτα και τα καρφώματα αλλά τα πόδια της είναι δεμένα με αλυσίδες υπογραφών σε δάνεια και Μνημόνια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως, αν πάνε όλα καλά, θα είναι εδώ και τα επόμενα 15 χρόνια.

Το ίδιο πιστεύουν και οι Έλληνες για τους εαυτούς τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πιστεύει πως θα παίξει με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε δυο χρόνια.

Και η Ελλάδα πιστεύει πως σε δυο χρόνια θα έχει βγει από τα Μνημόνια και θα έχει βγει και στις αγορές.

Βέβαια, ο Γιάννης ξεχνάει πως, για να παίξει η Εθνική Ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα πρέπει πρώτα να προκριθεί η ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -χωρίς να παίζει αυτός-, ενώ της Ελλάδας της διαφεύγει πως είναι υποθηκευμένη για πάντα.

Γενικά, τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες, έχουν πολύ καλές προθέσεις αλλά σκοντάφτουν στην πραγματικότητα.

Πάντως, η ιστορία με τους Έλληνες που ζητούν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σφίξει αφενός τα δόντια και αφετέρου να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τα αφεντικά του στο NBA, μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ελέφαντα και τα μυρμήγκια.

Τα μυρμήγκια στήνουν ενέδρα στον ελέφαντα, πέφτουν όλα πάνω του, αυτός τινάζεται, πέφτουν όλα τα μυρμήγκια κάτω εκτός από ένα που μένει στην πλάτη του ελέφαντα, οπότε τα υπόλοιπα του φωνάζουν “Έλα Μήτσο, ξέσκισέ τον!”.

Δείξτε κατανόηση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μην του ζητάτε να κάνει αυτό που δεν τολμάτε να κάνετε εσείς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.