Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Γεια σου, αγαπητέ Πιτσιρίκο!
Στο Πουέρτο Ρίκο γυρίστηκε ένα βίντεο κλιπ σε μια φτωχογειτονιά που έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ στο διαδίκτυο με 200+ εκατομμύρια προβολών.
Στην Ελλάδα έσπασε ρεκόρ το Survivor σε κάθε φτωχογειτονιά και μεγαλούπολη.

Στην Θεσσαλονίκη χτες κλείσανε τον πιο κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο για να βγούνε εκατοντάδες νέοι μία selfie με τα «ινδάλματά» τους από το Survivor.

Γιατί;

Γιατί η κάθε αζύμωτη γενιά νέων με «σύμμαχό» τους το πιο φυσικό πρωτόγονο ψυχοσωματικό ένστικτο ταύτισης δεν παλεύεται με «Μη» και «Δεν», αφού το αποτέλεσμα είναι «Μηδέν».

Γιατί ο καταστηματάρχης που κάλεσε σε εγκαίνια για αρπαχτή τα «ινδάλματα» αυτά, ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει εξαργύρωση ονείρων.

Γιατί τα «ινδάλματα» αυτά δεν πήγαν για τη δόξα να δεινοπαθήσουν σε ένα τροπικό ερημονήσι.

Πήγαν γιατί η ιστορία της κάθε λουμπενικής κοινωνίας απέδειξε ΗΔΗ ότι ο τζόγος και η αρπαχτή σώζει εδώ και τώρα.

«Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς».

Γιατί το δίλημμα ανάμεσα στην επίπονη μακροχρόνια ανταγωνιστική μόρφωση σε βαθμό μαζοχιστικής παπαγαλίας, δεν συγκρίνεται με τα 500 χιλιάρικα εδώ και τώρα, από διαφημίσεις και κοσμικό χαβαλέ.

Γιατί οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση ηθικής και πολιτισμού, αλλά «πρότυπα» διαφθοράς, αρπαχτής και μετάλλαξης σε άπιαστους λούμπεν.

Γιατί οι ίδιοι αυτοί νέοι που σκοτωθήκανε μεταξύ τους για μία selfie, ξέρουν να εξυψώνουν τον «ήρωα» της αρπαχτής της εποχής τους.

Γιατί ο γιατρός χειρούργος που ζει στην 24ωρη βάρδια του στα επείγοντα ένα θρίλερ από βαριά τραυματισμένους με το αίμα να τρέχει ποτάμι, δεν μπορεί να τους συγκινήσει εξίσου, αφού δεν «διασκεδάζει» το κοινό του Κολοσσαίου.

Γιατί το «Άρτος και Θεάματα» δεν ήταν απλά μία πατέντα του Καίσαρα, αλλά ψυχολογικό πρωτόγονο απωθημένο απολίτιστων λούμπεν της εποχής του.

Καλά ή κακά τα ινδάλματα δεν είχε σημασία, και συνεχίζει να μην έχει όπως αποδεικνύεται.

Γιατί;

Γιατί αρκεί που η ταύτιση είναι όπλο χειραγώγησης για τον κάθε Καίσαρα και ζύμωση μίας απρόσωπης κοινωνίας από την οποία επωφελούνται διαχρονικά οι εξαιρέσεις του κανόνα.

Γιατί οι εξαιρέσεις, είναι το απωθημένο όνειρο του κάθε Ζορμπά.

Αλλά ο Ζορμπάς μεταλλάχθηκε γρήγορα στο Αμερικανάκι που κορόιδευε, κοινώς λούμπεν.

Όπου «Λούμπεν» κατά πιστή μετάφραση εκ γερμανικών σημαίνει «πατσαβούρα».

Η πατσαβούρα, ως γνωστόν, τα «σκουπίζει» όλα χωρίς διακρίσεις.

Πατσαβούρα λοιπόν κατάντησε ο χθεσινός Ζορμπάς, και τύφλα να ‘χουν τα μνημόνια μπροστά στην αρπαχτή του κάθε Survivor που είναι εδώ, δυνατό και περιμένει το Νο 2 με 150 χιλιάδες ήδη αιτήσεις συμμετοχής.

Όποιος νομίζει ότι αυτό δεν είναι έγκλημα πολιτισμού και απόδειξη συνεχόμενης λουμπενοποίησης των Ελλήνων σε βαθμό αποβλάκωσης, να στείλει το 17χρονο παιδί του να κάνει αίτηση για του χρόνου.

Γιατί η γενιά των όποιων ηρωικών ινδαλμάτων του χθες, έχει σιωπήσει τελειωτικά.

Η ιστορία τους ξεπέρασε, και καμία φωνή νέα δεν υπάρχει να τους διαδεχθεί.

Γιατί;

Γιατί οι Λουμπενο-Ζορμπάδες συνεχίζουν να πηδάνε κάθε ελπίδα «για να σωθεί το παιδί».

Γιατί δεν ανοίξανε ποτέ τα στραβά τους για να καταλάβουν εγκαίρως ότι τα πρωτόγονα λουμπενικά ένστικτά τους είναι η αιτία που «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Φιλικά, Αντώνης

Υ.Γ. Όπου «διάβολος» βάλτε κάθε πολιτικό και λουμπενικό «ίνδαλμα» της αρπαχτής που ψηφίσαν εν Ελλάδι.
Τα «ινδάλματα» κάνουν τον σταυρό τους, αλλά δεν έχουν τον θεό τους.

(Αγαπητέ Αντώνη, όποιος διαμαρτυρόταν τις προηγούμενες δεκαετίες για την εγκατάσταση του λούμπεν στο κέντρο κάθε κοινωνικής και καλλιτεχνικής έκφρασης στην Ελλάδα, θεωρείτο αντιδραστικός και μίζερος. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της λουμπενοποίησης: «Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό». Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.