Ο κόσμος δεν είναι τόσο ανόητος όσο θεωρούν οι διαμορφωτές γνώμης

Καλημέρα, μακρινέ φίλε. Διαβάζω μεταξύ άλλων:
«Αυτό που αναρωτήθηκα είναι το πώς φαίνεται σε κάποιον που μετανάστευσε εξαιτίας της χρεοκοπίας, να διαβάζει πως οι Έλληνες τσακώνονται σήμερα -στον όγδοο χρόνο από την χρεοκοπία της χώρας- για το ποιο δεκάχρονο παιδάκι θα κρατάει τη σημαία στην παρέλαση και για το αν είναι ιερό το κάστανο του Παΐσιου.»

Είναι γνωστό πως τα κανάλια, από τον καιρό της δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης, διαμόρφωναν την ημερήσια ατζέντα των ειδήσεων.

Ό,τι δεν συζητείτο στα παράθυρα, δεν συνέβη ποτέ. Όσο σοβαρό κι αν είναι.

Πολλές φορές, όπως π.χ.στην υπόθεση Βγενόπουλου και στις αποκαλύψεις Βαξεβάνη, ξαφνικά άκουγες τη διάψευση που ανακοίνωνε η πλευρά του επιχειρηματία και θεωρητικά γνώριζες τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, παρόλο που το ίδιο κανάλι που δημοσιοποιούσε την απάντηση, ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με αυτές.

Το ίδιο είχε συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς και του Σάλλα.

Εδώ όμως και 3-4 χρόνια, πιο πολύ από τη στάση των καναλιών στο δημοψήφισμα του 2015 αλλά και από την καθημερινή παρουσία των «αριστερών» αξιωματούχων όταν αυτοί έγιναν κυβέρνηση -στα ίδια κανάλια που τα έβριζαν προηγουμένως- υπάρχει μια αποστασιοποίηση του κόσμου από την τηλεθέαση που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει.

Οι δε νέοι δεν βλέπουν σχεδόν ποτέ ειδήσεις στην τηλεόραση.

Έχω δυο παιδιά 26 και 20 ετών, που έχουν τον κύκλο τους -φίλους, συμφοιτητές, γνωστούς, συνομηλίκους κλπ- και δεν ασχολούνται καν με τα υποτιθέμενα «σοβαρά» θέματα της σημαίας, του Βαρουφάκη κ.λπ.

Θέλω να πω πως, τέλος πάντων, ο κόσμος δεν είναι τόσο ανόητος όσο θεωρούν οι διαμορφωτές γνώμης.

Οι πιο μεγάλοι είναι το πρόβλημα. Οι από 40-45 ετών και άνω.

Μ.

(Αγαπητέ φίλε, η αξιοπιστία των καναλιών των ολιγαρχών είναι ανύπαρκτη. Αυτό φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν το σχετικό ερώτημα. Επίσης, το διαπιστώνουμε και μόνοι μας· τηλεόραση βλέπουν πια οι γέροι και οι ανήμποροι. Το δημοψήφισμα ήταν μια τεράστια ήττα για τους ολιγάρχες και τα σιχαμερά ΜΜΕ τους. Γράφετε πως τα παιδιά σας δεν ασχολούνται με τα θέματα που παίζουν στις ειδήσεις. Και με τι ασχολούνται; Με το Survivor; Δεν αρκεί να αδιαφορείς για τα θέματα που παίζουν στις ειδήσεις. Πρέπει να προτείνεις τα δικά σου θέματα. Κι αυτό δεν συμβαίνει. Η αδιαφορία δεν είναι πρόταση. Ο κόσμος είναι πιο ανόητος από όσο θεωρούν οι διαμορφωτές γνώμης. Αυτό είναι το πρόβλημα: η ανοησία που είναι κυρίαρχη. Και δεν είναι μόνο στα κανάλια των ολιγαρχών. Είναι παντού. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Γιατί νομίζετε πως χρεοκόπησε η Ελλάδα; Από τους πολλούς έξυπνους; Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.