Σημαιοφόρος-Survivor, αυτή είναι η μόνη λογική λύση

Δεν φτάνει που η χώρα καταστρέφεται μέρα με την μέρα και η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας επιδεινώνεται δραματικά, δεν φτάνει που οι δανειστές-κατακτητές αλωνίζουν και επιβάλλουν την θέλησή τους χωρίς να βρίσκουν αντίσταση από κανέναν, δεν φτάνει που οι βυθισμένοι στο κράμα αφασίας-απελπισίας Έλληνες δεν μπορούν να βρουν έναν λόγο για πολεμήσουν με την μαύρη την μοίρα τους – μάνα κακομοίρα τους, έρχεται και η νομοθετική ρύθμιση για την κλήρωση του σημαιοφόρου μαθητή και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο έχει κτιστεί το νεοελληνικό κράτος.

Την «Αριστεία» και κατ’ επέκταση την «Αξιοκρατία».

Θα τρίζουν τα κόκαλα των αναντικατάστατων προγόνων που είχαν θεμελιώσει την ισονομία στην χώρα – την χώρα που γέννησε και έθαψε την Δημοκρατία – από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Είναι μεγάλη ντροπή, φίλε μου Πιτσιρίκο, να τιμωρούμε με δυο χρόνια με αναστολή έναν άνθρωπο σαν τον πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ κ. Γεωργίου μόνο και μόνο επειδή υπήρξε φιλαλήθης.

Είναι ακόμα ντροπή να τιμωρούμε δια του κλήρου τον σημαιοφόρο μαθητή μόνο και μόνο επειδή υπήρξε άριστος.

Μπορούμε να τον τιμωρήσουμε μονάχα αν είναι Αλβανός ή έχει κάποια άλλη –πλην της ευρωπαϊκής– υπηκοότητα.

Αυτό άλλωστε ακουγόταν λογικό στους σημερινούς υποστηρικτές της «Αριστείας» τα προηγούμενα χρόνια.

Θα μου πεις, βέβαια, ότι την εποχή του Κλεισθένη οι βουλευτές ορίζονταν με κλήρωση, όμως ποιος νοιάζεται σήμερα για εκείνες τις εποχές;

Σήμερα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Η ανθρωπότητα έχει άλλωστε προοδεύσει!

Χρειάζεται λοιπόν μια πρόταση που θα λαμβάνει υπόψη της την σύγχρονη πραγματικότητα και ταυτόχρονα θα επιβραβεύει τον «άριστο» μαθητή με την σημαία της πατρίδας, όποια κι αν είναι αυτή.

Νομίζω πως την έχω αυτή την πρόταση και ευθύς αμέσως την καταθέτω, προκειμένου να μελετηθεί και να κατατεθεί ως τροπολογία σε κάποιο από τα μνημονιακά νομοσχέδια που έπονται, ώστε να ψηφιστεί από τους άριστους βολευτές μας και να γίνει νόμος του Προτεκτοράτου μας.

Το θέμα λοιπόν της σημαίας θα πρέπει να λύνεται σε κάθε σχολείο, με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο του Survivor που τόσο λατρέψανε οι Έλληνες.

Στίβος μάχης λοιπόν σε κάθε προαύλιο και δύο κύκλοι σε κάθε σχολική χρονιά.

Ο πρώτος κύκλος θα τελειώνει με την ανάδειξη του νικητή σημαιοφόρου για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο δεύτερος κύκλος θα αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Θα υπάρχουν παντού δύο ομάδες –οι «Εθελόδουλοι» και οι «Ραγιάδες»- και όλοι οι μαθητές θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό από τα ξέκωλα και τα πρεζόνια μέχρι τους αριστούχους.

Για τους τελευταίους η παραγωγή –δηλαδή η διεύθυνση του κάθε σχολείου – θα χορηγεί μια ή δυο, ανάλογα με την βαθμολογία του μαθητή, «κάρτες ασυλίας», τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο διαγωνιζόμενος, όταν βρεθεί προτεινόμενος για αποχώρηση.

Θα αυξηθεί έτσι και το ενδιαφέρον των μαθητών που ίσως τελικά μάθουν να ξεχωρίζουν πότε εορτάζουμε την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς και πότε το «όχι» που είπαμε στους Ιταλούς.

Επιπλέον θα είναι λογικό και φρόνιμο μετά το ζήτημα της διαδικασίας ανάδειξης του σημαιοφόρου μαθητή, να ξεκαθαρίσουμε και το ζήτημα της σημαίας που θα κρατά ο μαθητής-survivor στην παρέλαση.

Εγώ είμαι υπέρ εκείνης με τις ρίγες και τον σταυρό, στα χρώματα όμως της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη σημαία συνοψίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας ως αποικίας-χρέους της Γερμανίας και του 4ου Ράιχ.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Η Κομισιόν απειλεί, ο Μοσκοβισί ανακοινώνει πως θα φέρει το ζήτημα του Γεωργίου στο επόμενο Eurogroup, τα διεθνή ΜΜΕ-φερέφωνα (πχ Politico) το κάνουν πρώτο θέμα και χύνουν δάκρυα για την άδικη τιμωρία ενός έντιμου ανθρώπου και -στο Προτεκτοράτο- κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυρίζουν αδιάφορα. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Θα έλεγα στον Σόιμπλε –αλλά δεν με ακούει– να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων δημόσια έγγραφη συγγνώμη στην οικογένεια του παραχαράκτη πρώην προϊστάμενου της ΕΛΣΤΑΤ. Και 150 επικλήσεις στην Παναγία της Ευρωπουλιώτισσα στις Βρυξέλλες. Όσο για τους ευνούχους της ΕΕ Μενουμευρώπηδες, τι να πει κανείς; Τα θεμελιώδη δημοκρατικά ιδεώδη της ΕΕ να είναι καλά. Και η μ@λακία που τους δέρνει.

(Αγαπητέ Ηλία, προσπαθώ να σκεφτώ πώς είναι να έχει φύγει κάποιος από την Ελλάδα εξαιτίας της χρεοκοπίας, να ζει και να εργάζεται πια στο εξωτερικό, και να διαβάζει πως το κύριο θέμα συζήτησης στην χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη χώρα του είναι το πώς θα επιλέγεται ο σημαιοφόρος μαθητής του Δημοτικού. Ηλία, το ωραίο είναι πως οι Έλληνες δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει κανένα νόημα ούτε η σημαία, ούτε η παρέλαση σε ένα προτεκτοράτο. Έκαναν παρέλαση οι Έλληνες στην Κατοχή; Όχι. Σήμερα κάνουν. Και τσακώνονται κιόλας για το ποιος θα κρατάει τη σημαία της χώρας που δεν τους ανήκει. Η ηλιθιότητα έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα. Να είσαι καλά, Ηλία.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.