Το “νταραβέρι” του like

Γεια σου πιτσιρίκο.
Απλά μαθηματικά:

Έχεις 100 φίλους στο fb.

Περίπου 30 με 40 είναι οι “ανταλλάσσω like”.

Οι υπόλοιποι 60 είναι “ματάκηδες” ή απλώς αδιάφοροι με το άθλημα.

Με 5 από τους 100 βρίσκεστε live τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

Κανόνες του παιχνιδιού:

Αρχικά, κάνουμε like σε όλους για να δούμε ποιοι θα ανταποδώσουν.

Στη συνέχεια, ανταποδίδουμε το like αυστηρά σε όσους μας έκαναν κι αυτοί like (δεν θα μπερδευτείτε, είναι πάντα οι ίδιοι).

Τα πράγματα από δω και πέρα είναι εύκολα.

Με απόλυτη ευλάβεια παρακολουθούμε και κάνουμε like:

ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ όταν αλλάζει το προφίλ,
ΣΧΕΔΌΝ ΠΆΝΤΑ σε κάθε check in,
ΠΟΛΎ ΣΥΧΝΆ σε κουλτουριάρικες ατάκες και
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ σε όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό ήταν.
Μόλις μπήκατε στο παιχνίδι
Τόσο απλά

Καλή τύχη και …καληνύχτα.

Frog

(Αγαπητέ φίλε, δεν είμαι ο ειδικός να πω για το Facebook γιατί αφενός έχω μια σελίδα μόνο και μόνο για την δουλειά μου και αφετέρου δεν μου αρέσει το Facebook. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Νάσος -που τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο- να με πείσει πως πρέπει να έχω σελίδα στο Facebook και να μου φτιάξει αυτός τη σελίδα, δεν θα ήμουν καν στο Facebook. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία το Facebook για τόσους ανθρώπους. Ακούω γνωστούς και φίλους να μιλάνε με πάθος για το Facebook, και για το ποιος τους έκανε like ή δεν τους έκανε like, και τους κοιτάω με απορία. Συμβαίνει και σε μεγαλύτερους ανθρώπους αυτό, όχι μόνο σε πιτσιρικάδες. Έχω ένα φίλο 60 χρονών που έχει φάει χοντρό κόλλημα με το Facebook. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι βγάζουν την προσωπική τους ζωή στο Facebook, και γιατί τόσοι άνθρωποι εργάζονται δωρεάν για να κονομάει ο Ζούκερμπεργκ. Επίσης, δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την οικειότητα και την αγένεια μεταξύ αγνώστων στο Facebook. Δεν καταλαβαίνω και την υστερία που παθαίνουν κάποιοι, όταν τους μπλοκάρει ένας άγνωστος σε αυτούς άνθρωπος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν το Facebook δεν είναι εργαλείο για την δουλειά σου, είναι χάσιμο χρόνου. Επίσης, το Facebook δείχνει μοναξιά. Υπήρχε μια ωραία ατάκα στην παράσταση “Ήρωες”: “Το Facebook είναι η μοναξιά που μας αξίζει”. Να είστε καλά. Μην ξεχάσετε να κάνετε like και κοινοποίηση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.